7/20/2012

Dovolena v Bali-Holliday in Bali

Tak jsem zase doma  dovolene .Byly jsem se z  kamaradkou a jeji rodinou podivata na Bali,bylo tam teplo a vsechno bylo takove nezname a cizi,proste jina kultura.

I am back from my holiday.I was with my friend and her family in Bali,it was nice and warm .Everything was very different and unknown totally different culture.


Byly jsme se podivat v opicim lese
We visited monkey forest.


Dalsi zastavku jsme si udelali na njedrazsi kavu na svete.
Another stop was to sample most expensive coffee in the world.


Tato kava projde zajimavym postupem,plody kavy se daji snist zviratku Luwak ktery je zase vykaka ,potom se ocisti ,uprazi a udela se z nej kava.Chut ma takovou horko - stipavou.

This coffee has interesting process,coffee berries are fed to small animal called Luwak ,when they come out on the other end they get cleaned ,roasted and ground ,coffee has bitter- acrid taste




25 komentářů:

  1. Elli, koukám na tu nevábnou hmotu.Ačkoliv jsem velký kafař, na tohle bych odvahu ochutnat nenašla. Opičky jsou roztomilé, asi jen na obrázku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko ono to na fotce vypada hur nez ve skutecnosti,ja jsem to ochutnala ze zvedavosti.Opicky jsou zvykle na turisty maji od nich banany zadarmo.

      Vymazat
  2. U nás se těmhle zvířátkům říká cibetky a kávě cibetková. Viděla jsem o tom jednou pořad v televizi. Jestli bych měla odvahu jí ochutnat, to tedy nevím.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano dalsi duvod proc jsem ji ochutnala bylo to ze tam za ni chtely $5 za salek a u nas chteji $50 a to bych teda nikdy nedala.

      Vymazat
  3. O cibetkovej káve som už počula a videla dokumenty o nej, ale tiež by som ju nevypila :-( Pre mňa za mňa, môže byť neviem ako drahá. Idem sa mrknúť na mapu, ako ďaleko to máte na Bali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo ono to od nas neni tak daleko nejhorsi je ze Au je tak strasne velka ze vetsinu casu letime nad Au ,kdyz jsme leteli tam tak to trvalo 6 1/2 hodiny a nazpet jen 5 1/2 hodiny.

      Vymazat
    2. Už som si to všetko poprezerala na mape a vyčítala som, že od najvýchodnejšieho po najzápadnejšie miesto Austrálie je 4 tisíc km. No, pekná diaľka veru.

      Vymazat
  4. Vitej, Ello! Takova exotika! Urcite mate spoustu zazitku a duchem jste stale na Bali. Ano, o cibetkove kave i sem pronikly zpravy a asi bych ji vyzkousela. Mas pri jeji degustaci opravdu objevitelsky vyraz :D.
    Vitej doma!
    Misha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misho musim se priznat ze jsem se dost rozmyslela jestli se do toho mam pustit a protoze vlastne cernou kavu vubec nepiju tak jsem to ani nemohla poradne prirovnat ale ted vim jak to chutna.

      Vymazat
  5. Elli, to muselá být úžasná dovolená :)
    O této kávě jsem viděla reportáž v televizi a určitě bych odvahu na její ochutnání nenašla opičky jsou parádní asi vyrazíme do ZOO :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasto bylo to neco jineho nez na co jsme zvykli ale uz bych tam znovu nejela jednou to stacilo.

      Vymazat
  6. Elli, no pání! Moc děkuji za reportáž! Úžasné fotky! O té kávě jsem viděla nějaký dokument...zajímavé...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Vítej zpátky Eliško z úžasné dovolené. Fotoreportáž pestrá, tak jak asi byl i váš pobyt. Moc zdravím, jo a kafíčko bylo dobré a nebo doma máš lepší? Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marusko kavu jsem ochutnala ale ja mam rada capuchino tak ze ani nemuzu rict jestli to kafe bylo dobre a nebo ne.

      Vymazat
  8. Ahoj Eliško,dovolenou jsi měla krásnou,já bych to kafe asi neochutnala.Ptala si se na daturu,tak já jí na zimu seříznu a dávám ji do garáže,občas ji zaleju.Přeji hezký víkend Marie

    OdpovědětVymazat
  9. Elli, to jsou prima snímečky z dovolené. Zaujalo mě povídání o kávě. Nevím, jestli bych ochutnala.
    Krásný víkendík ti přeji.:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Elli, tak Tě vítám z dovolené. Fotečky jsou skvělé a dovča určitě musela být moc zajímavá, protože se jedná o jinou kulturu. O cibetkové kávě jsem už taky slyšela a taky nemám tušení, jestli bych byla schopná ji ochutnat. Přeji Ti krásné dny. J

    OdpovědětVymazat
  11. Vítej doma Elli, dovolená slouží k poznávání, ale také se raději držím domácí kuchyně ;) Nu ale, odvážným to přeju.

    OdpovědětVymazat
  12. Welcome back Ella! I'm glad you enjoyed your time with your friend.

    OdpovědětVymazat
  13. Elli, doufám, že sis dovolenou krásně užila, ale doma je přece jenom doma! Aspoň já to tak vidím. Fotky jsou moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  14. Krásná dovolená a jaké bylo to Cibetkové kafe? Tady je k mání asi ve dvou kavárnách, cenu netuším. Nejsem kafař, taže tyhle "špeky" jdou mimo mě. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mně se líbí fotky z Opičího města - která z těch opic je živá a která kamenná? :-D
    No...a to kafe? Pijou to taky místní, nebo to dávají jen turistům?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko tech opic tam bylo hodne a jak zive tak kamenne si byli moc podobne,lide je krmi a nektere jsou pekni zlodeji hned te varuji aby jsi si daval pozor na retizky a nausnice ,oni na tebe klidne skoci a oberiu te.Doufam ze to kafe piji take mistni ale s jistotou to nemuzu potvrdit,mozna ze jsme pokusny kralici.

      Vymazat
  16. První Tvá fotka, kterou jsem objevil. A ještě je tak zvláštní. Jak popíjíš kakáníčko :-)

    OdpovědětVymazat