12/11/2012

Hmyz a jine

Dneska jsem vyfotila dva motýlky a nejakeho brouka a když jsem to dala do pocitace a udělala vyrez tak jsem si rekla kdyby to bylo velké tak pred tím uteču.



 
Pohled do dálky z jednoho našeho kopce.

 
Můj kousek zahrady tak jak jsem si ho prala ,jeste mi tam všechno nekvete ale uz se mi to tak libí.Zluta pnoucí ruze v pozadí je letos mala ,já ji kazdych pet let prořezu .


 
Tak to je dnes vse ,cesta domu se nám uz blizi a pristi pondeli uz budem tam u vás.
 

24 komentářů:

  1. Bodejť by ten hmyz nebyl tak vybarvený, když se krmí na překrásně barevných kytkách u vás na zahradě ;)Máš to tam krásné, je z toho cítit zájem a láska o přírodu :) Ale já mám na tebe dneska prosbu. Dostala jsem velký kus klokaního zmŕazeného masa a vůbec si s tím nevím rady. Nemáš ještě chvilku času, abys mi poradila co se s z toho dá uvařit? Rodina ode mne čeká asi zázrak ;) Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. brabi ted jsi me teda zaskocila s tim klokanim ,nevim jakou cast masa mas ale da se z toho delat svickova ,rizky ,gulas vlastne vsechno co bys delala s jinym masem.Dej mi vedet kterou cast mas.

    OdpovědětVymazat
  3. Ello, to jsou krasne zabery. Krasne Ti to kvete, my tu mame pres pul metra snehu, brrrrrrrrrrrrr. Hezky den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katerino to u vas je teda pekne brrrrrrrrrrrr tak budte hezky v teple .

      Vymazat
  4. Eliško,pěkné fotky těch motýlků,ten první je krásný.To je krása ,když ti to tak nádherně kvete.Tak to v pondělí přijedete do pěkné zimy,pořád je pod nulou i přes den a sněhu máme taky dost,ale do vánoc to asi nevydrží,uvidíme.Přeji vám klidnou cestu a šťastný let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie uz jsme si rekly ze kdyz bude hodne zima tak budeme muset sedet hodne v kavarnach hi hi hi.Ale je to pro nas uz takove exoticke aby byla porad zima.

      Vymazat
  5. Elli, tak to klokaní maso je kýta. Kdyby sis něco vzpomněla, tak budu ráda, abych neztratila prestiž kuchty před rodinou ;)) dík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi kdy by jsi ji pekla celou tak bych ji asi udelala jako skopove na cesneku s rozmarynem podlitou cervenym vinem a pomalu pecenou.Jinak jak pise Eliska udelej z toho vsechno co delas z hoveziho ale samozrejme ze to bude mit trochu jinou chut .Karbanatky jsou take dobre ale z kyty by je asi bylo skoda delat.

      Vymazat
  6. Omlouvám se že se vměšuju do diskuze, ač nejsem odborník. Brabi já jedla klokaní maso tady u nás v Průhonicích, a normálka stejky asi jako z hovězího. Myslím že asi nic jinýho nežli jako zacházení s našim hovězím nevymyslíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elisko je dobre ze jsi napsala tvou zkusenost ,kazdy to dela podle sveho indove z toho delaji curry azijci stir fry ono se to da prispusobit na hodne stylu.Jeste se chci zeptat jestli jsi dostala balicek a nebo se to nekde zatoulalo.

      Vymazat
    2. Elli zatím nee, ale to spíš ještě někde česká pošta zdržuje.

      Vymazat
  7. A teď zdravím Ellu do daleka. Tak jsem si právě našla krabičku a začínám pracovat na dárku pro tebe, abych využila nabídky zaslání na Českou adresu. Chci to poslat tak nějak na ten tvůj termín co přijedeš ( aby ti to třeba někdo nesnědl))):)To si dělám psinu, ale abys tedy počítala s českým dárkem a ne australským, Přeji dobrý let.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky přeju hezkou cestu a hodně teplého prádla s sebou...Ale vždyť to určitě pamatujete. Je dobře, že je sníh...příroda si potřebuje odpočinout,aby tak pěkně jako tobě vykvetly kytičky i nám za půl roku....hihihi...máš nádhernou zahradu...krásnou, svěží...Dobrý den...Milky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milky uz s te zimy mam hruzu, ale zase si rikame kdyz bude moc zima tak budem sedet nekde v teple.

      Vymazat
  9. Ello, nadherne zabery a ty barvy no proste uzasne. Muzu se zeptat jakym fotakem to fotis? Moc dekuji za krsne komentare na mem novem blogu :) zravim z Victorie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanki dekuji za navstevu u me.Ja fotim Nikonem D5000 a na hmyz pouzivam 60mm macro lens.Do Victorie od nas neni tak daleko ale podle toho kde ve Victorii. My jsme na pul ceste mezy Canberra a Cooma.Jdu zkontrolovat tve pernicky.

      Vymazat
  10. Elli, krásné a vydařené snímečky. Ty krásně teplé barvičky úplně pohladí, když teď máme zimu a všude bílo. Brzy už tě taky zavalí naše vánoční zima, tak se teple oblékni a šťastný let přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli ja se kolikrat sama divim kdyz se mi to dobre povede.Uz se nam to nejak blizi ale zatim se jeste opaluji.

      Vymazat
  11. Oni jsou to spíš můry než motýlci, ale to jim nic neubírá na kráse a máš pravdu, lépe se na ně dívá zdálky, než v detaiu! :-)) Zahrada ti Elli, kvete nádherně, hýří barvičkami a je vidět jak je u vás krásně. Až přiletíš k nám, budeš o to teplo a barvy ochuzená, ale zase prožiješ vánoční svátky pěkně na sněhu tak, jak se na Vánoce patří. ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ello, nádhera! TEda ne ten hmyz, ale fotky tvé zahrady:-). Tady je to teď poněkud jednotvárné, barva jediná všude kolem - jen a jen bílo a bílo:-D

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkně vybarvení kamarádi!Šli by do kreslené pohádky! Kytičky jsou příjemné, když teď u nás takové nekvetou! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Elli, to je nádhera! Tvoje zahrada je jako sen!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  15. Krasne fotografie, Elisko, to se ti to povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Fukčarinka - Vida 17. 12 to se to tedy blíží, tak Eliško pohodový let. To tedy bude přechod z tepla do zimy, pan Konkolski (beseda u nás v knihovně) přiletěl z USA a hned po vystoupení z letadla dostal šok z našeho smogu a už kašlal a smrkal a bylo mu KO. Tak snad budete fit Eli.
    Zahrada ti panečku krásně kvete, můry a motýli a brouci ti zapózovali a nám se ukázali v celé kráse. Pohled z kopce jak u nás Beskydy. Moc zdravím.

    OdpovědětVymazat