4/12/2013

Starosti a radosti

Letos mame tech starosti nejak moc .Porad byly problemy s ovcema ,mely cervy a i kdyz jsme je odcervily tak je za nedlouho dostaly znovu a tak jsme zase odcervovaly,ted uz je to konecne v poradku.Nejvetsi rana ale byla ze jsme stratily pet beranu behem jednoho tydne a dneska jsme tady mely veterinare protoze jeden beran taha jeho kucicky spis koule az po zemi a  ma ten pytel plny nejake vody.Udelaji rozbor aby zjistili co to je a snad to pujde nejak vylecit.A protoze se za dva tydny budou pripoustet berani k ovcim tak jsme  najednou mely malo beranu a tak jsme musely chte nechte koupit nove. Tak jsme si z cesty pro berany udelaly maly vylet .

Zastavily jsme se podivat na radiovy telescop  ktery nasloucha co se deje ve vesmiru ,nahore na fotce jsme staly s Vaskem asi sto metru od sebe a septaly do tech taliru a krasne jsme se slysely.Prijmac je 68 metru okruh.V nedalekem mestecku jsme se ubytovaly a druhy den Vasek jel vyzvednout berany a ja jsem se sla podivat na ted uz zavrenou sachtu kde se do 2001 dolovalo zlato.

 
Ale jako kazda sachta je to velka dira , tady ta je 600 metru dlouha 300 mertru siroka a 100 metru hluboka .Proti Ceskym uhelnum povrchovym dolum je to asi jenom dulek..Samozrejme ze jsem take koukala po ptackach.

Blue-faced honeyeater.Take tam byl Wallaby je to druh klokana ale jsou maly.

 
A jeste vam musim ukazat tady toho ptaka ten kdyz is nekam sedne tak se pekne napozuje aby vypadal jako kus vetve.Tawny Frogmouth
 

A to je pro dnes vse ,doufam ze u vas to jaro konecne zacne a vase blogy budou plne kyticek.
 






 

30 komentářů:

  1. Krasne, zajimave, dik, brabi.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mi je tak ľúto Elli že sa vam tak nedarí :-( prajem aby by to skoro pominulo a všetko sa obrátilo na dobro. U nas je už jar, včera som sa náramne vyšantila na záhrade, je to nádhera konečne práca na záhrade. Dnes trochu prší do záhrady sa neda isť, chcela som niečo vysadiť tak asi zajtra. A Tvoje fotky vtákov veľmi obdivujem, mate tam veľmi zaujímavé druhy, veľmi ma tešia tvoje fotky. A výletik...dík za foto, približuješ nam tu inakšiu prírodu aku my nemáme, už sa teším na Tvoje ďalšie príspevky. Krásny víkend prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery tak uz to chodi nekdy je lip nekdy hur ,vsak to vsichi zname.Vy si ted uzivejte konecne jaro.

      Vymazat
  3. Já na tebe, Elli, vždycky když doma běhám kolem toho našeho pidistádečka, myslím. A říkám si, že přece to nemůžete dělat jako já, abyste hlídali každé jehně, jestli pije nebo nepije, uhlídali každý porod a k tomu všechna ta práce kolem! Jak to všechno můžete stihnout? A když se k tomu přidruží ještě nějaké zdravotní trampoty... Skláním se před vámi oběma a vaší prací až k zemi. Přeji, ať je zase líp.
    Fotky z výletu jsou skvělé a nejlepší pan ptáček suchá větev :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko my to take jako vy nemuzeme delat jak pises to se neda.Hodne ma na starosti priroda ,kdyz se rodi jehnata tak behame po polich a zachranujem co se da ale vetsinou se o to mamy dobre postaraji a cim min se jim do toho pletem tim je to lepsi .Obcas nektera mama potrebuje pomoc pri porodu protoze je jehne moc velke ale to jde .Jsem rada ze se ti ta sucha vetev [ptacek]libi.Priznavam ze jsem si drive ani neuvedomila kolik tech ptaku tady je.

      Vymazat
  4. Ahoj Eliško,krásné fotečky ,ta šachta je zajímavá,na té poslední fotce bych ptáka opravdu nehledala,je to jak kus větve.U nás už máme opravdu konečně jaro a na víkend slibují někde až 20°C.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie jen si to jaro a teplo uzivejte ,Vasek rikal ze v radiu hlasili ze nam tady ma zitra padat snih a ja doufam ze se to nestane.

      Vymazat
  5. No tedy, my NEfarmari si neumime predstavit takove starosti! Drzim palce, aby se vas beran uzdravil a ta smula, co se lepi na paty, se vytratila!

    Fotky jsou prekrasne, jako vzdy!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaelo vsak ono zase bude lip.Ja uz se tesim na dobrou zpravu u tebe.

      Vymazat
  6. As they say, "every cloud has its lining", you had a nice trip because of your "cloud" :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Fukčarinka - Eliško jak se říká: "Bude líp", tak snad berani se uzdraví a ten nový bude akční. Já si tak říkám stále jsi stejně "1", mě by ten život na farmě udolal. Fotky jsou nádherné, ten ptáček je opravdu jako kus větve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti urcite bude ,my jsme na urcite pohromy docela zvykly.Uzivejte si jaro a slunicko.

      Vymazat
  8. Obdivuji milá Elli, jak vše přijmete s pokorou a klidem, ještě si uděláte z povinnosti někam jet, a zabývat se pracovními problémy, vlastně pěkný výlet a trochu radosti. Obdivuhodná vlastnost, stále se od vás něčemu učím. Hodně štěstí, ať se vše daří. Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anicko ono je lepsi kdyz se stim clovek smiri,sice je to poprva ze se nam neco takoveho stalo ale ted uz vime ze se to muze stat a jak na to. A kdyz uz musime utratit tisice za nove berany tak proc neudelat take neco dobreho pro nas.

      Vymazat
  9. Krásný výlet jste si udělali, a těch pěkných fotek:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko vylet byl opravdu povedeny ,je to od nas asi 500km do vnitrozemi a bylo tam krasne teplo .U nas uz je mnohem chladneji.

      Vymazat
  10. Elle,hurá i u nás jaro začíná, myslím v Mostě,zítra se řítím na zahrádku.Udělala jsi hezké snímky a určitě výlet stál za to...Přeji hodně štěstí s ovečkama.Miluš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milus ja vim ze se uz nemuzes dockat az bude sazet a uzivat si zahradku.Vasek mluvil s rodici a ty si take libuji ze se konecne otepluje.

      Vymazat
  11. Máš Elli, krásné záhlavíčko, ale s nápisem "podzim". Nevím, proč mě to zas a znovu překvapí, když je mi známo, že u vás je to s ročním obdobím naopak. ;-) Držím palce, aby už problémy s ovečkami skončily a aby se noví beránci se ctí zhostili svého oplodňovacího úkolu. Udělali jste si hezký výlet a díky za krásné fotky z něho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko dekuji .Vypada to ze uz je vsechno pod kontrolou,Vasek ted prebira ovce krere stado pujde se kterym beranem.

      Vymazat
  12. Zajimavy post Elli, a moc hezke fotecky! Nejvic se mi libi ten ptak "prestrojeny" za vetev toho jsem tu jeste nevidela. Hodne stesti s oveckami at se vam brzo uzdravi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanki clovek kdyz je v bushi tak nevi jestli ma koukat pod nohy nebo do korun stromu.Ja jsem ho tady take nasla poprve ale pry se radi vraceji na svuj vybrany strom ,tak to obcas pujdu skontrolovat jestli budu mit to stesti jeste jednou.

      Vymazat
  13. Ahoj Ella, žijeme v úplne iných kútoch sveta a všade je čo obdivovať. Ten posledný vtáčik je úžasný, ako sa vie prispôsobiť.
    Maj krásny jarný čas.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to teda máte starosti...ale pro mě je to i obohacující. Píšeš i o starostech a jak s tím bojujete a to je důležité. pěkný výlet a držte se K

    OdpovědětVymazat
  15. Fukčarinka - přišla jsem se podívat Eli co u vás nového.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Eli, držím pěsti, aby se Vašim ovečkám dařilo co nejlépe. :o)
    Ten ptáček Tawny je úžasný, toho bych chtěla vidět někdy naživo.
    Měj se prima,
    J.=)

    OdpovědětVymazat
  17. Elli, někdy se starosti nahromadí, že člověk neví, kudy kam. Přeji vám, abyste měli starostí co nejmíň, ale o to víc radostí.
    Fotky máš opět moc krásné!

    OdpovědětVymazat
  18. Ten pták je hodně zajímavý, kdyby nebylo napsané, že je to pták, tak bych si fakt myslela, že je to kus větve, dokonalé maskování. Ještě přijdu, tolik krásných ptáčků, zvířátek a ...prostě,všechno si musím prohlédnout.

    OdpovědětVymazat