5/27/2013

Kveten

Tento mesic byl nejak hodne pracovni a na nic moc nezbyval cas a nekdy ani nalada.Skoro dva tydny jsme strihaly ovce ,no ne my ale strihaci.My jsme tridily a rozdelovaly do ruznych skupin a uz je hotovo ,zabaleno a odvezeno . Prodavat se bude az v Cervenci. .Dneska jsme take poslaly asi dveste padesat ovci na  burzu ale zatim jeste nevim jak to dopadlo ,snad dobre.Ted jeste musime udelat zasoby dreva na zimu  ktera nam zacne uz v sobotu .Zatim jsme mely docela pekne pocasi a vcera dokonce bylo sedmnact stupnu, takove podzimni dny mam moc rada.Udelala jsem par fotek aby jste videly jak to tady ted vypada.




A samozrejme ze si nemuzu odpustit alespon jednoho ptacka ,Rosella .Preji vam vsem hezky  a teply tyden. 

36 komentářů:

  1. Eli u vás je tak krásně. Jak nízko klesá teploměr v zimě? Není těm papouškům pak zima?
    Krásné dny Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo bezne byva mezi -5 az- 8 pod nulou to je pres noc ale pres den se otepli az na 10+.Tady tem papouskum ta nase zima nevadi,oni hnizdi v dutinach stromu a tam takova zima asi nebude.

      Vymazat
  2. Elli, moc pozdravuju, chystáte se na zimu, my zase na léto. Ovšem takovou krásnou teplotu jako vy, tu tady momentálně nemáme. Na to, že je konec května, je děsná zima a deštivo, teplota kolem 12 °C. Ten svět je nějaký podivočelý.
    Ale i přesto všechno se mějme všichni dobře a hlavně ať jsme zdraví, pak to ostatní půjde samo, že jo???? Květa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kveto urcite se to pocasi zlepsi a jak pises hlavne ze jsme zdravi.

      Vymazat
  3. Elli, krásné fotky. Ty kopce jsou jako u nás v Beskydech..Při tolika ovcích musíte mít spoustu práce. Já pocházím z hospodářství, tak vím,o čem mluvím, neboj:-)) Třeba vám ta zima přinese i odpočinek..relativní:-). Krásný týden a ať burza dobře dopadne.Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vero to byl jeden z duvodu proc jsme tady tu farmu koupili na pohled je to jako v Cesku ale bez jehlicnatych stromu.Zima je pro nas vzdycky lepsi protoze zase koncem cervence vyrazime na dovolenou v Cesku.Burza dopadla dobre.

      Vymazat
  4. Při pohledu z dálky to u vás ani nijak odlišně nevypadá, ale papoušek na té zvláštní dřevině mě zase ujistí, že koukám na odlišný svět. A ten pohled na hory je úchvatný.

    Přemýšlím o tom, jak dlouho si takovou ovečku - jehnici necháváte v chovu, aby se vám to ještě vyplatilo? A co pak s ní - jatka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko je to tady podobne Ceske krajine jenom ze stormy jsou jine.Ovce se vetsinou drzi 5-6 let ale kdyz je opravdu dobra a ma kvalitni vlnu tak tady zustane az 8-9 a potom jak pises -jatka.Meli jsme jednu a te bylo 12 a kazdy rok mela dvojcata a take ve stari byla pekne rozmazlena.

      Vymazat
  5. Fukčarinka - Eli u nás dnes bylo v poledně 15°C, tedy nic moc. V sobotu jsme měli poslední mou oslavu a spojili jsme ji i Pavlovýma narozeninami. Uf, oslavovat už néééé.
    První fotka je opravdu jak u nás v Beskydech. Jo znáš píseň Beskyde, beskydéé, kdo po tobě idé. Černooký bača ovečky zatáčá .... no jinak zpívám ráda, dobře ne, ale ráda. Mohu při neznalosti zapět.
    Tak jak dopadla burza? Je to vždy zřejmě loterie viď? Buď vyjde, nebo ne. U domu na fotce vidím břízky, ještě zbarvené listí, ale tráva je suchá. Papoušek je nádherný, jsou krotcí tak jak u nás holubi a hrdličky. Ty nám lítají na balkon, však víš. Vždy říkám Pavlovi, že mu přiletěla kámoška, či kámoš.
    Jak přijedete, budeme mít už nová okna a taky tu jednu matraci, však víš. Moc zdravím a přeji dobré pořízení na burze, rychle a bez velké námahy dřeva fůry a hlavně klídek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti urcite se to pocasi umoudri a bude tepleji.Dodatecne prejeme Pavlovy vsechno nejlepsi do dalsich let a hlavne hodne dobre zdravi.Marti stydim se protoze pisnicku neznam a podle slov zni hezky.Burza dopadla dobre za ty co jsme cekaly vic jsme dostaly min a za ty co jsme si rikaly ze moc nebude jsme dostaly vic a tak na konec se to vyrovnalo.Vnucky se uz moc tesi az poletime, zvlast Sophie ta v Cesku jeste nebyla a tak si dela chute na salami a klobasy.Elizabeth byla pred dvema lety tak uz neco zna ,no bude to zajimave i pro nas protoze je to poprve s vnoucaty bez jejich rodicu.

      Vymazat
  6. Moc pěkně to u vás vypadá .... a moci fotit papoušky, paráda:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko dekuji,tech papousku tady je hodne ,priste se pokusim vyfotit jine.

      Vymazat
  7. Elli, máte teplejší podzim než my jaro....
    Přeji hodně úspěchů s ovečkami a děkuji za krásné fotky.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno my si take rikame ze na to ze je konec Kvetna tak je porad dost teplo a kdyby zima byla taky takova tak by nam to vubec nevadilo.

      Vymazat
  8. Elli, práce máte hodně, tak hodně výnosů z ní přeji, je to potom radost. Včera televize vysílala, jak na Klínovci napadl sníh, vypadalo to jako vánoční vánice, tento způsob jara, zdá se mě podivným, jak píše pan spisovatel o létě. Fotka papouška je krásná a střihárna je jako z filmu "Ptáci v trní„. Hezký podzim Eliško, věřím, že se těšíte na odpočinek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anicko letos mi to pripada jako by te prace bylo vic I kdyz treba neni ale nejak se to sesypalo vsechno najednou ale to nevadi uz je udelano.Snih v Kvetnu u vas urcite nepotrebujete.

      Vymazat
  9. Hm...zarazil ma u teba názov príspevku, kveten...
    Ellinko nádherná príroda, a krásne fotky si poriadila, ale ako píšu dievčatá hore aj u nás je zima, zimička uf...neviem kedy sa už oteplí :-( Pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery ja vim Kveten patri k jaru a vsemu krasne kvetoucimu a priznavam se ze me zrovna jiny nazev nenapadal.Snad je u vas uz tepleji .

      Vymazat
  10. Takové příjemné počasí vám docela závidím, uvažuji, jestli se navrátit k zimním bundám. Fotky jsou nádherné. A papoušci v přírodě mě fascinují!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali to nase pocasi se urcite zmeni k horsimu a u vas to bude lepsi a teplejsi.Papousku je tadu vic druhu tak priste pridam jineho .

      Vymazat
  11. Tak to je ale opravdu podzim, fotky jsou krásné, podzimní a práce inu jako na podzim, aby všechno bylo do zimy hotovo. je to teď u nás podobné,. všechno je vzhůru nohama, prší, dřevo na dvoře, zahrádka stojí i tráva, z které by mělo být seno je ještě na zahradě...kdy se nám to umoudří, nevím, musíme být trpěliví. Mějte se hezky K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kejt rekla bych ze jaro a podzim jsou si pracovne hodne podobne porad co delat.Doufam ze se vam to pocasi umoudri a bude pekne teplo.

      Vymazat
  12. wow Ellinka vy to tam mate ako v raji! vzdy som tuzila byvat v takom prostredi. Uprimne zavidim :-) a ta posledna fotka sa ti naozaj vydarila!
    Prajem pekny dnik
    pa Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko ono jenom vypada jako raj ale klid tady opravdu je.

      Vymazat
  13. Máte nádherný výhled Elli. Jakpak se jmenují ty hory v dálce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi hory jsou cast Great Dividing Range a tady u na se teto casti hor rika Snowy Mountains -Snezne hory.

      Vymazat
  14. O počasí u nás ťa už informovali viacerí predo mnou, takže vieš, že to u nás vôbec nevyzerá na pomaly blížiaci sa začiatok leta. Posledná fotografia je nádherná. Kedysi sme mali doma roselu šedú aj doma, ale takúto krásnu červenú som ešte nevidela. Prečítala si si môj návrh,ktorý som ti nechala u mňa v komentároch?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roselu sme mali doma len raz :-) Som nepoučiteľná. Čítam po sebe až potom, čo odošlem...

      Vymazat
    2. Danielo ja jsem asi slepa protoze jsem tvuj navrh jeste nenasla ale pujdu se k tobe podivat znovu snad ho najdu.S tim psanim a kontrolovanim ja delam to stejne .

      Vymazat
    3. Danielo uz jsem na to prisla ted jeste vyzkoumat jak na to .

      Vymazat
  15. Ahoj Elli, nadherne misto, kde zijete, jen co je pravda. Nevedela jsem, ze jste takhle v kopcich, myslela jsem, ze je u vas rovina. Minuly rok jsi nam ukazoval obarvenou z zpradenou vlnu, tak jestli te to jeste "drzi" mas urcite pozehnane zasoby a celou zimu co na praci :) Zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
  16. Ella, oh my goodness, your header photos are so gorgeous. For you what probably seems like work (shearing the sheep) seems like a very romantic job to me (don't laugh too hard!!) I can imagine it like something from a movie!..Happy Wednesday..Judy

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  18. Elli, krásné fotečky ... a pořád dost práce, že....
    Přeji mírnou zimu, pěknou dovolenku v Česku - snad se počasí umoudří, je tu pouhých 7 stupňů a pořád pršííííí... Moc zdravím,Maru

    OdpovědětVymazat
  19. Elli, u vás je krásně, ta první fotka je nádherná a snímky ptáků máš nedostižné. Vypadá to, jako kdybys měla všechny opeřence ochočené, krásně ti pózují a tvoje fotky jsou pěkně ostré. O tomhle můžu jenom snít, fotit ptáky se mi nedaří, snad jen labutě a kačenky na vodě.

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné fotky...Ten papouch je nádherný! Takoví pipíni u nás teda fakt nelítají... Leda by někomu uletěli:o))

    OdpovědětVymazat