3/21/2013

Ptaci a jine

Posledni dny jsem mela stesti na foceni ptaku  a tak se o ne s vami chci podelit.musim se priznat ze me toto foceni moc bavi hlavne kdyz se mi podari vyfotit neco co jeste nemam.Vsechny fotky jsou vyrezy aby to bylo zblizka.
 Red Wattlebird

Southern Boobook

                                                                                                                             Lisku znate urcite moc dobre ale pro me to je poprve kdy se mi podatrila vyfotit.
                              
 
A kdyz jsem videla Orla tak jsem nemohla prestat fotit ,vubec se nebal a kdyz odletel tak jsem to zmerila , krokama jsem od nej byla jen patnact kroku.Udelal mi radost ze se nechal fotit.                                               






Uz se zase blizi vikend a tak doufam ze uz budete mit pekny jarni.A jeste jsem skoro zapomela ,pred par dny jsme mely krasny zapad slunce.
 

3/16/2013

Podzim

Podzim uz na sobe dava vedet ze je tady , ale porad je pres den krasne teplo,na prirode je to videt vic.

 
Kastany dozravaji

 
Listi se zacina barvit

 
Ja jsem taky byla hodna a upekla tvarohovy kolac.
 

 
Vasek ma praci s ovcemi  , striha jim paznehty a okolo oci a zadku.

 
Ten beran na me koukal abych pry ho take vyfotila.Doufam ze se u vas uz otepli aby jste se ohrali.Preji vam vsem pohodovy vikend.

 

3/08/2013

Vanoce v Cesku

Po hodne hodne letech jak uz víte jsme strávili vánoce v Cesku.Jaké to bylo ? Zajimave a vlastne nezvykle,když napadl sníh tak to bylo hezke ale rekli jsme si ze at jsou vánoce v zime nebo lete bez deti a vnoučat to není ono.Nejvetsi zmena pro nas byla to ze rano je dlouho tma a noc prijde az moc brzy, na tuto vec jsme nejak zapomely.Take jsme si odvykly ze se musime tolik oblekat ale mozna ze jsme to byly jenom my protoze nekteri lide podle nas na sobe nic nemely.Chte nechte musim se priznat ze vanoce v lete jsou pro nas mnohem prijemnejsi ale vime ze je to jenom zvyk.Take jsme navstivily blogerku Martu a jejiho manzela Pavla kteri se o nas jako vzdy krasne staraly i kdyz to byla kratka navsteva mame na ni krasne vzpominky.Vzali nas navstivit pana Vladimira ktery umí hezky malovat a tak jsme si u nej obednaly obrazek který si letos u nej vyzvednem,Marti to ma urcite pod kontrolou aby nezapomel.

Pan Vladimir take sbira ruzne veci a jeho male studio bylo plne zajimavich sbirek,dalo by se tam prohlizet cely den.Dalsi výlet byl [ a tady to musi doplnit Marti protoze jsem zapomela jak se to tam jmenuje ] do restaurace kde delaji bramboráky na padesát způsobu ,kazdy jsme mel jiny a vsem nam moc chutnalo.Hned vedle je starý dreveny kostelík ale dovnitř se nemohlo tak jsem to alespoň vyfotila pres kukátko mely to tam hezke.Jeste jednou děkujeme Martě a Pavlovi za jejich ochotu a pratelstvi.


 
Když jsme v Cesku a máme možnost zajít si na hokej tak si to nenecháme ujít,do Litvinova je jen kousek .V ten den Litvínov vyhrál.
 

 
Tak to je asi tak vse o nasi vanocni dovolene v Cesku.Uz je zase patek a tak vam vsem preji pekny slunecni vikend a také vam vsem dekuji za vase komentare k minulemu clanku.

 

3/01/2013

Dnesni foceni

Dneska se mi konecne podarilo vyfotit Eastern Spinebill ktery mi nechtel nekolik dnu posedet,dneska jsem se k  nemu dostala na dosah ruky a vubec si me nevsimnul asi mel moc velky hlad.



 

Dekuji vam vsem za vase hezke komentare k minulemu prispevku.Dneska u nas zacal podzim a pocasi se take podle toho zachovalo ale ono se urcite zase otepli a slunicka bude jeste hodne, jeste pridam par fotek ruzi .





 
Preji vam vsem hezky vikend ,modrou oblohu a take slunicko.