7/20/2014

Nedele

Dnes jsme si mohly myslet ze je jaro,slunce pekne hralo a venku bylo 12 stupnu ,vcera jeste poletoval snih.Dnes prijela mladsi dcera s rodinou pro drevo a tak jsme si spolu dali obed.Protoze je zima tak si delame prava zimni jidla a dnes to bylo knedlo zelo vepro a k tomu cervene vino z Tasmanie od Ceskeho vinare.

 
 S vnuckou jsme udelaly orechovy kolac s javorovym syrupem , dost sladke ale chutnal.

 
Pridala jsem recept je to sice Anglicky ale protoze vas uz hodne Anglicky umi tak jsem to zatim neprekladala.

 
 
 
Mam rozpletenou vestu pro Vaska a sousedka ma holcicku jmenuje se Hannah a tak jsem konecne zacala plect darek i pro ni.

 
 
                                            Tahle Rosella sedela hned za oknem a koukala na me a asi se chtela   vyfotit protoze ma krasne peri.

 
Dekuji vam vsem za vase komentare k minulemu prispevku a preji vam vsem hezkou nedeli.
 

 

29 komentářů:

  1. Zdravím Elli, ten koláč vypadá dobře, nedala bys recept? Z fotky to nejde přečíst :)
    Milena

    OdpovědětVymazat
  2. Koláč s javorovým sirupem by určitě dětem chutnal, javorový sirup milují. Nádhernej ptáček...

    OdpovědětVymazat
  3. Elli, to jídlo i koláč vypadá skvěle, ale nadala bych si,aktuální teplota je 37 stupňů.
    Oba rozpletené kousky vypadají skvěle a ptáček,takový na okno sedne jen u vás...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno kdyby tady bylo takove vedro tak bych to nedelala,v takovem vedru se to jist neda.

      Vymazat
  4. U nás hic a u vás zima, je to divné, ale tak to je...a za chvíli to bude naopak...Knedlíky máš nádherné, kdy já naposledy děla knedlo-zelo-vepřo...ani nepamatuju....A všichni tví ptáčci jsou pro mne jako sen, to snad ani nemůže být v přírodě volně, hihihi, tady tak v ZOO....hezký zbytek zimy...Milada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milky my se tehto jidel musime nabazit pres zimu protoze v lete se to jist neda.

      Vymazat
  5. Pááni Ello, ty jsi pilná .... a šikovná pletařka:-) Koláč s javorovým sirupem musí být dobrý. U nás v pekárně prodávají takové pletence s pekanovými ořechy a javorovým sirupem, jsou moc dobrý:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je teda neděle jako vyšitá, dobrý oběd, zákusek a pletení, přesně dle mého gusta. :)
    Já zimu miluji, prázdniny jsou sice fajn, ale zběsilé, hektické, protečou mezi prsty. Zima je na vydechnutí.
    Nádherné pletení,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucia dekuji ,Zima je na odpocinek a domaci prace jako delana .Uzivejte si prazdniny .

      Vymazat
  7. Elli, tradiční český oběd v té dálce.
    Skoumala jsem zajímavý vzor na vestě pro Vaška. moc se mi líbí.
    Svetýrek pro holčičku bude taky moc pěkný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno dekuji ,ten vzor na veste je pry hodne pouzivany v Litve.

      Vymazat
  8. Eliško, na to vepřo-knedlo-zelo bych hned zaletěl. Zatím žiji na raw food. Zjistil jsem adresu, e-mail a telefon Aleny Voldřichové. Telefon už je neplatný, na mail zatím neodpověděla a ještě jsem se nedostal k tomu, abych jí napsal a jet na divoko až do Kadaně se mi nechce. Jestli přes ní najdu Zdenu, mohli bychom dát kávičku ve třech. Koukej Přiletět co nejdříve. Vašek K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vasku to by bylo opravdu pekne ,stal se s tebe detektiv.Mas muj obdiv s tou raw stravou ale urcite je to dobre pro tve zdravi.Sejdeme se v zari.

      Vymazat
  9. Mňam, knedlo zelo vepřo už jsem dlouho nedělala. Budu to muset napravit. Ale to pletení ti závidím, kdysi jsem pletla svetry i s norskými vzory, ale ten čas mi už dlouho chybí... Dárek bude moc hezký. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidko dekuji ,tvuj cas na pleteni urcite zase prijde,ja jsem jeden cas take moc nepletla ale ted jsem se k tomu zase vratila.

      Vymazat
  10. Koukám, že jsi velice zručná pletařka :) Vesta je hodně na přehazování ok, zdržuje to, ale je to zajímavé a hezké. A svetřík pro malou bude roztomilý. Tak ať se ti tvoření daří, moučník a kafíčko k tomu a můžete si splknout přes okno s Rosellou, stejně kvůli tomu přišla ;))

    OdpovědětVymazat
  11. Řekla bych, že vesta je pletená žakárovým vzorem - oka se snímají a táhnou přes řadu, a bude pěkná a praktická. Svetřík pro mimi se bude taky určitě líbit a hodit.:-)
    Elli, měj krásné a pohodové dníky.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emo dekuji .Neni to pletene zakarovym vzorem ,je to jen z jedne strany hladce a druhe obratce ale porad se stridaji barvy.

      Vymazat
  12. Eliško teda sveter pre Vaška bude naaadherny, ale ako dievčata pišu je mooooc náročny s ty zručna pletiarka...vlastne ty si na všetko, obdivujem ťa. A ten pre dievčatko zase náročny, ale určo poteší, bude sladký :-) Taky obedik u nas letí, mňam. Krásne dni prajem.

    OdpovědětVymazat
  13. Eli, to je stále tak nepochopitelné, že někde může být zima, když my máme horko. Zaujalo mě to víno. Ten vinař, p. Chromý pochází od nás ze Žďár nad Sázavou a letos se stal čestným občanem.
    více třeba zde:http://zdarsky.denik.cz/podnikani/chromy-na-prstenu-mam-vyryto-slovo-zdar-20140613.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vero je to tak. My tady mame jednou za dva mesice noviny z klubu Beseda a ted jsem o panu Chromem cetla ale ze je ze Zdaru nad Sazavou tam nenapsaly.

      Vymazat
  14. Fukčarinka - Eli knedlo - zelo - maso se u nás dělá i v létě. Zelí hlávkové dušené, náš vnuk Míša má pokaždé dotaz - babi kdy bude národní jídlo s tím dobrým zelíčkem? Mohu tě ubezpečit, že já ten recept nepřelouskala. To ani náhodou, tak počkám na český recept. Vesta i svetřík pro malou sousedku bude šik. Eli u nás soused je hned vedle, u vás "kousek" dál. Rossela je přenádherná, přímo manekýna.

    OdpovědětVymazat
  15. Pohled na jídlo ve mně vždycky vzbudí veliké nadšení, Elli! ;-)
    Tradiční český oběd a koláč, to je krásný pohled. Koláč se mi moc zamlouvá, javorový sirup taky občas používám, třeba do cukroví nebo na lívance a palačinky. Je hodně sladký, ale moc dobrý.
    Vesta pro manžela i dárek pro malou sousedku jsou moc pěkné a Rosella, to je nádhera. Tvoje ptačí fotky nepřestávám obdivovat! :-)

    OdpovědětVymazat