2/08/2015

To uz je Unor ?

Leden utek a uz je pomalu polovina Unora ,nejak rychle se ten rok rozjel.u nas je ted vse ve znameni prace Vasek s vnukem opravily traktor.



Ja porad neco zavaruji a letos poprve jsem udelala crab apple jelly-zele-rosol a po vecerech pletu a nebo predu.


 
 
Okolo ovci je take hodne prace ,letos dost casto prsi  a tak porad odcervujem a strikame proti moucham zrovna vcera byla zase jedna napadena ,pristi tyden zacneme odstavovat jehnata a pak uz to bude trochu volnejsi.Nakonec jeste par ptacku ty nam vzdy udelaji radost.Kookaburry jsem fotila pres okno ktere  bylo trochu zamlzene ale stejne se mi ta fotka libi.
 
 
Tady ten Eastern Spinebill je urcite mlade protoze jsem od nej stala asi metr a vubec si me nevsimal a nebo to bylo tim ze mel moc velky hlad.


Preji vam vsem hezkou nedely a dekuji mockrat za vase komentare k minulemu prispevku.
 
 

50 komentářů:

  1. To je krásné "podívání".Já už se nemůžu dočkat jara...Už nezavařuji, děti už mají své rodiny.Ale norské vzory jsem moc ráda vždy pletla. Teď mám období,kdy ráda vyšívám(richelie)
    Pá Eva od Karlových Varů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo ja ted uz delam hlavne marmelady a jamy ty se vzdycky zkonzumuji a ostatni jde do mrazaku.Posilam pozdrav ke Karlovym Varum a preji hezke vysivani.

      Vymazat
  2. To jsem ráda, že se daří...práce je sice práce, ale, když jí člověk dělá s láskou....Tady dneska chumelí jako na běžícím pásu, od krušných hor, které pro nízkou oblačnost nejsou vidět, jde jeden mrak za druhým...Taky už se těším na jaro, hlavně skrz moje a mužovy klouby....hihihi....Hezký den Milada Ústí/Labem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milado tak jste se toho snehu prece jenom dockaly a s temy klouby to take znam .Mavam do Usti n L.

      Vymazat
  3. To zamlžené okno dodalo snímku pěkný efekt. To se mi líbí.
    Já dělávám v létě už jen marmelády.
    Pěknou neděli. Milena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mileno jsem rada ze se libi ,ja take uz delam jen marmelady ty jdou na odbyt a to ostatni jde do mrazaku. Preji hezky tyden.

      Vymazat
  4. Máte co dělat Elli. Budoucí příze má skvělou barvu. Už máš plán, co s ní? A to želé vypadá taky skvěle, jen bych nevěděla na co ho použít. Je to jako marmeláda nebo džem? Líbí se mi, že znáš všechny ty vaše ptáčky zpěváčky jménem. Mají tě rádi, když se nechají takto pěkně fotit. Hezký den! U nás je dnes sněhová vánice a do ní se rodí jedno kůzle za druhým, zase přibyly dvě. Takový zákon schválnosti, celá zima byla mírná, spíš jako jaro, ale únor musí být mrazivý :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko vsak to znas prace je vsude vic nez dost ale hlavne ze to zvladnem.To zele se ji jen tak a nebo treba jeste s pudinkem a nebo s kompotem je to takove sladke nic . Doufam ze tam nezavanete ,kuzlatka jsou krasna a u maminek je jim urcite teplo hlavne at tece hodne mlicka.

      Vymazat
  5. it is nice to see pictures of summer :-)
    xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radka thank you ,our summer is much cooler the other years .Have a nice week.

      Vymazat
  6. Eliško stále na vás oba myslíme jak jste stále v jednom kole. Hlavně, že vše zvládáte - nakonec foto vypovídá. Vnuk pomohl a to je dobře. Pleteš, předeš a ještě k tomu běžná práce, klobouk dolů. Ten vzor je moc hezký. Fotky ptáčků nádherné. U nás byla zrovna před chvilkou chumelenice, včera slunečný den- Moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti dokud nas to bavi tak to jde lehce sice nektere prace by nemusely byt ale tak uz to chodi.Jak vsichni pisi tak asi chumeli po cele republice ,Zima k vam konecne dorazila.Budeme na tebe v patek myslet a cekat na zpravu jak vse dopadlo.Pozdravuj od nas Pavla.

      Vymazat
  7. Elli, moc zdravím a děkuji za zprávy od vás! Ptáčci jsou nádherní, moc dobře vypadá jak ten rosol, tak tvé pletení, ve vyplétání jsi opravdu dobrá!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno dekuji, dekuji ,posilam pozdav a mejte se hezky .

      Vymazat
  8. Elli, jsi šikovná a pracovitá - pletení i focení je krásné a věřím, že máte s farmou práce nad hlavu. Tak ať se daří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lado dekuji ,prace je dost ale zatim nas to porad bavi a vse zvladnem.Posilam pordrav .

      Vymazat
  9. Jojo, už zase únor ... děsně to letí .... se ani nenadějem a jsou tu zas vánoce .... nu což, to by mi ani tak nevadilo, ale zas budu o rok straší :-D.-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko tak to jsem rada ze nejsem sama koumu ten cas tak leti ,na vanoce zatim nechci myslet ale je pravda ze nez se nadejeme tak zase budou klepat na dvere,no a to pribyvani let nezastavime hi hi hi.Preji pekny tyden a u vas je vzdy zajimavy.

      Vymazat
  10. Juu Eli Ty pletieš furt tak náročne vzory...krásne fotky a u nas snežíííííí... Pozdravujem prajem krásne letne dni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery dekuji ,tento styl pleteni mam moc rada,leto je u nas letos mnohem chladnejsi pravidelne prsi a trava je porad zelena to je poprve za rticet let za mame v unoru zelenou travu .Zdravim a doufam ze nezapadnete po perinu snehu.

      Vymazat
  11. Zdravím :-), krásné fotky ptáků jak do časopisu. Ty zavařovací sklenice nemají chybu... zajímalo by mě, k čemu se ten rosol konzumuje, slyším a vidím úplně prvně.
    Norské vzory mám ráda, ale nemám je napletené... stahuje se mi vzorek :-).
    Přeji zasloužené chvilky klidu, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kajo dekuji za pochvalu,rosol se ji jen tak a nebo s kompotem a nebo s pudinkem je to takove sladke nic.Zdravim vas vsechny a uzivejte si zimni dovolenou.

      Vymazat
  12. Milá Elli, klobouk dolů, s farmou musíte mít obrovskou každodenní práci. Ruční práce jsou kouzelné...
    Přeji krásné dny. Lidka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidko prace na farme je sezonni ono se to zlepsi a prace zase bude min a ja budu mit vic casu na me tvoreni.Posilam vam vsem pozdrav .

      Vymazat
  13. Elli, krásné fotečky ... Je vidět, že jste v jednom kole - moc se mi líbí vyplétaný vzor, nová vlna a výborné jablečné želé... Ptáčci jsou tak roztomilí! Moc zdravím a přeji klidnější dny, pa Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru dekuji ,za par tydnu uz vse zpomali a vse bude klidnejsi ale jak se zname tak si zase neco vymyslime aby jsme se nenudily hi hi hi.Posilam pozdrav .

      Vymazat
  14. Elluš - nádherné! Krásné fotečky, ty ptačí se mi moc líbí a moc pěkně se na to kouká..:). No, jste v jednom kole - to u nás vládne zimní klid...:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus dekuji ,k nam ta zima take dorazi a my zase uteceme do tepla tam k vam.

      Vymazat
  15. Ahoj Ella, my máme zimu, poriadnu so všetkým. Fujavica, sneh, záveje. Nádherné fotky, je to určite zaujímavá krajina.
    Emily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emily dekuji, tu ledovou zimu nikomu nezavidim i kdyz to ma svou krasu.Moje idealni zima je se slunickem , modrou oblohou a ja sedim u kamen hi hi hi.

      Vymazat
  16. Elli, ta čepice vypadá velmi dobře, jsi šikovná. Je to pro nás zvláštní, únor a u vás to kvete a svítí sluníčko. U nás konečně napadlo trochu sněhu, dnes jsem viděla prvního tatínka se sáňkami a prckem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi dekuji.Vy jste na tu zimu prece jenom zvykli ,me staci kdyz se divam na vase zimni fotky .

      Vymazat
  17. No vy už tam máte snad jaro. Musela jsem si dvakrát přečíst článek, abych se ujistila, že je aktuální a né třeba z léta. Já na svém blogu píšu o vánicích a vy máte jaro. To je krása. Krásné dny. Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak projíždím blog a dozvěděla jsem se, že vy tam opravdu sníh nemáte ;) Nádhera

      Vymazat
    2. Renato u nas je ted leto protoze jsme na druhe strane polokoule a az u vas bude leto tak u nas bude zima a nekdy snih pada ale ne tak jako u vas.

      Vymazat
    3. ;) musí tam být krásně. Máte nádherné fotky.

      Vymazat
  18. Rychle to utíká, Elli, a vy jste pořád v pilné práci. My se pomalu připravujeme na jaro, přestože u nás zatím nebyla skoro žádná zima. Nejspíš už ani nebude. Někde sice napadlo trochu sněhu, ale dlouho nevydržel.
    Moc se mi líbí tvoje ptačí fotky, vždycky si je rozkliknu a kochám se. :)
    Želé má krásnou barvu a čepice bude parádní.
    Měj se hezky a užívej si příjemné letní dny. ☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko dekuji za pochvalu .U vas zadna zima a u nas studene leto ale ja si nestezuji .

      Vymazat
  19. Elli obdivuji tvoje fotky.
    Krásný vzor, čepice bude moc pěkná.

    OdpovědětVymazat
  20. Elli moc tě zdravím,máte práce až nad hlavu a tvoje fotečky jsou úžasný.
    Pod pohádkou máme zahrádku,tak za těch 26 let to mám prošlapané dost,ale kopec nějak nemohu sešlapat do roviny.pa měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milus tak ted vim ze az tam zase budeme prochazet tak si na tebe vzpomenu.Ohledne kopce ,rikej si ze to delas pro sve zdravi.

      Vymazat
  21. Ahoj Elli! Děkuji za komentář u mne na blogu! To pletení nemá chybu. Na co používáte rosol? Do pohárů? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Intuice dekuji ,rosol jime jen tak kdyz chceme neco sladkeho a nebo s pudinkem a s kompotem je to takove sladke nic.

      Vymazat
  22. Moc krásná fotka, má kouzlo :-))) díky moc a držte se, traktor je opravdu jak nový :-)))

    OdpovědětVymazat
  23. Nádherné fotky... moc se mi líbí ptáčkové a ten motýl... na toho se nemůžu vynadívat...
    Krásné dny! Jarka

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Elli, kdyz je barak a pozemek, prace asi nikdy nekonci co? My jsme na tom podobne, ted v zime je to trosku klidnejsi ale o vikendu uz budu vysazovat prvni seminka rajcat a paprik (za okno) a pak to zase pomalu zacne. Krasne fotky, zavidim ovecky- tedy ovecky ne ale tu vlnu ;) Mejte se moc fajn, at Vaskovi slape traktor a tobe kolovratek, zdravim, M.

    OdpovědětVymazat
  25. krásné fotky, to pletení...super! a ti ptáčci...♥
    ať jde práce v hospodářství pěkně od ruky a daří se dobře vám i ovečkám.

    OdpovědětVymazat
  26. Elli, hned bych s tebou zasedla ke kolovratku. Barva vlny se mi moc libi.
    Ptacky tam mate moc pekne a koukam, ze mas Elli bily agapantus. Znami si naplanovali cestu na Novy Zeland v prosinci a premlouvaji nas, at letime s nimi, ale kdyz si uvedomim ten dlouhy let, tak se mi nechce. Na druhou stranu nas to laka kvuli krasne prirode.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Elly, tak to uteklo a zítra už je březen! My se tu těšíme na jaro a vám už pádí léto k podzimu. To je blázinec :-D Motor traktoru doufám šlape, hnedle bych se svezla, mám na něj řidičák. Čepice má krásný vzor a bezva barvy, tady by se teď hodila, má se ochladit. A na žele by jsi nám mohla dát recept, tady spíš frčí marmelády, želé neznám. A ptáčky co jsou u vás taky ne. Mějte se tam u protinožců krásně, pa Radka

    OdpovědětVymazat