8/15/2012

Co noveho-What's new

Nic moc  ,blizi se jaro a tak nas chytla nalada na  jarni uklid a konecne jsme se pustily do prorezavani stromu v prijezdove ceste.Minuly ctvrtek napadlo trochu snehu  ale v patek uz z nej nic nezbylo.

Nothing much,spring is in the air and we caught  the bug called spring cleaning.at the moment we pruning trees in the driveway. Last Thursday we had bit of snow and by Friday it was all gone.



 A protoze venku byla zima tak jsem vyzkousela trochu barveni a konecne se mi podarilo udelat zelenou z malych violek.

And because outside was cold i had another go at wool colouring and finally managed to produce a green colour from little violas.



Pro vas vsechny kteri by jste mely zajem  na blogu u Verky tvorenicko  http://verkytvorenicko.blogspot.com  se kona Podzimni  vymena.

For all interested on blog Verky tvorenicko  http://verkytvorenicko.blogspot.com  is Autumn exchange.

23 komentářů:

  1. Hello Ella: You commented on my post some time ago and I hadn't written down you name next to your blogname so I didn't know how to get in touch with you to thank you. So I am now doing that. It was very sweet of you. That is very clever of you to get that soft green color out of a little flower. It is just beautiful..Happy Tuesday..Judy

    OdpovědětVymazat
  2. U vás sa blíži jar, u nás zase pomaly jeseň. Keď mám pravdu povedať, neteší ma to, lebo toto leto mi akosi pretieklo pomedzi prsty... Prekvapilo ma, že taká malá sirôtka je schopná zafarbiť vlnu. Na zelenú farbu si použila kvety či listy? Na červeno nepotrebuješ farbiť? Práve som si pri skladaní suchého prádla všimla, že na bledooranžovej posteľnej plachte sú červené fľaky - dala som do práčky aj jedno červené tričko, lebo som ho nemala s čím červeným oprať :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo jaro se opravdu blizi uz jsem si vsimla ze jedna narciska bude brzy kvect a stromy zacinaji take .Vlnu jsem barvila kvety,tve barveni me rozesmalo je videt ze to cas od casu udelame vsichni,snad se to pri dalsim prani odbarvi.

      Vymazat
  3. Jéé sníh!!! Takto bílé to mám ráda. Za oknem! U krbu! S pletením v ruce! :-D
    Macešku by mě k barvení nenapadlo využít. Dala hezkou barvičku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko u krbu se hezky sedi kdyz je venku bilo.Ty violky jsem pouzila protoze mi to tady rostlo uz jako plevel a kdyz jsem se toho zbavovala tak jsem si rekla ze to vyzkousim a ono to pracovalo.Dekuji za informaca ohledne houby ,ted jestli neco podobneho najdu tak to vyzkousim.

      Vymazat
  4. Páni, sníh! Elli, mám ráda každé období, všechno má to své, ale fakt se na sníh ještě netěším...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno pro nas je ten snih spis takova peti minutova okrasa ale u vas je to neco jineho.

      Vymazat
  5. Abych pravdu řekla, tak tak nějak poprvé nemohu skousnout tu realitu, že vy hlavou dolů máte nyní zimu. Je jasné, že to vím od školních let, ale asi to bylo janom jako jedno z hesel, které jsem si do hlavy nacpala, a mít teď zrovna zimu, když venku mám přes třicet , mi prostě najednou hlava nebere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliza vsak ja si taky rikam vy mate teploucko a me je zima a zanedlouho si to vymenime.

      Vymazat
    2. Snad bych i akceptovala, že bych vždy tu půlku roku bydlela tady a druhou půlku u vás. Myslím, že to by byl skvělý nápad. Škoda jen, že mně až teď napad, měl přijít tak před 40ti lety!!

      Vymazat
  6. Hi Ella,

    It is still the middle of summer here. I was surprised to view your pictures of snow. Love your little viola flower.

    OdpovědětVymazat
  7. Jéjda, zatímco vy si ještě užíváte zimy, my stále ještě prázdnin a léta. Ještě 2 týdny a máme tu znova školní rok a nástup podzimu. Zatím se ale budeme smažit, protože předvověď počasí hlásí 35°C.
    Hezké snímečky.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo, tak fakt je u vás zima...je to krása, ale ještě nééé

    OdpovědětVymazat
  9. Tedy ti Eliško musím říci, že u nás se trhají teplotní rekordy, dokonce někde prý naměřili čtyřicet stupňů, asi někde na betou. Pohled na snížek u vás, mě neochladil, ale napověděl, že teď to pojede rychle s kopce a za měsíc, tady na horách také napadá. Přeji ti brzké jaro, vím jak se na něj těšíš, mám to také tak, nemohu se vždy dočkat. Anna

    OdpovědětVymazat
  10. Elli, kdyby tak šlo poslat trochu zimy k nám, my tady padáme vedrem, sanitky jezdí jedna za druhou! Těším se na podzim, ten mám moc ráda.
    Líbí se mi tvoje zimní snímky, aspoň taková chladnější iluze. Taky se mi líbí tvoje barvení. Netušila jsem, že se dají použít violky! Vyšla ti moc pěkná jemná barva. :-)
    Posílám pozdrav! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Fukčarinka - milá Eliško jak už víš u nás panují hrozná vedra, tak abychom se ochladili vysílali včera v rádiu píseˇn od Hanky Zagorové - Zima, zima. Krásnou zelenou barvu jsi docílila. Do čeho všeho se ty nepustíš. Dnes jsem balila a vařila, jedeme na chatu hlídat Ondráška, nevěsta jela s dcerou a starším vnukem na výlet do Prahy. Mám ráda zimu a sníh, ale teplo je nej, ovšem takové to přiměřené.

    OdpovědětVymazat
  12. Panečku, u Vás za chvíli bude jaro a u nás podzim. Když vidím ta prázdná pole bez obilí, tak mám pocit, že všechno končí a to je teprve srpen. Snad bude i podzim nádherný...
    Moc Tě zdravím, Elli a děkuji za návštěvu u mně.
    Prima den pod sluncem,
    Jitka=)

    OdpovědětVymazat
  13. Kdepak jsi Eliško, copak tě zdržuje od blogu? Doufám že jsi v pořádku a zdravá, těším se. Anna

    OdpovědětVymazat
  14. Fukčarinka - Eli kdepak jsi?

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem tady, jaro se blizi a nejednou je nejak moc prace.My si ji jeste pridelavame to aby jsme se nenudily.Ted jdu nakouknout k vam.Dekuji vam vsem za vase hezke komentare.

    OdpovědětVymazat
  16. Ta vaše zima, je Elli, taková nanicovatá, sotva napadne sníh, tak je zase pryč a zůstane po něm jen šedo a bláto, to by se mi tedy vůbec nelíbilo, to už jse snad lepší to léto, přestože zimu miluji. ;-) S jarem, ti asi přibude práce, v zimě máš snad přece jen víc času na odpočinek, i když jak čtu, tak ty si nějakou práci vymyslíš vždycky. :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Ella, pre nás je nezvyčajné teraz v lete vidieť zimu u vás. Aspoň sa môžeš tešiť na leto.
    Emily

    OdpovědětVymazat