8/08/2012

Pleteni -Knitting

Jedne z nasich sousedek se narodil chlapecek a tak jsem pro nej jako darek upletla dva svetriky, jeden na ted a druhy az bude vetsi.


One of our neighbours had a little boy and as a present i knitted for him two jumpers, one for now and for later when he gets bigger.


Ja vim ze je teprve Streda ale vikend se rychle blizi tak si ho uzijte v pohode.

I know that it is only Wednesday but weekend is just around the corner so i hope you'll have a good one.

37 komentářů:

  1. Kde sú tie časy, keď som aj ja plietla. Ten väčší svetrík sa mi veľmi páči, aký je veselý. Ešte aj gombičky dotvárajú jeho veselý dojem. To je už dnes streda??? Pekný rýchloblížiaci sa víkend aj tebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo mozna ze az tvy chlapci budpu mit rodiny tak zase zacnes plect.To slovo gombicky se mi moc libi,chvili jsem ale premyslela co to je nez mi to doslo.

      Vymazat
    2. A ja som si zase teraz spomenula, že som u teba včera čítala reakciu na gombičky. Napadlo mi spýtať sa, či sa aj česky povie, že svet je pre neho knoflíček - ako sa po slovensky povie gombička? :-)

      Vymazat
    3. Danielo tak to vubec neznam ,ale mozna ze se to take v Cesku rika.

      Vymazat
  2. Mám vždy veľký problém odoslať komentár, pretože tie haky-baky sú tak nečitateľné, že aj pri tomto poslednom sa mi to podarilo až na štvrtý pokus. Som zvedavá, koľko pokusov ma čaká teraz...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. danielo mas pravdu i ja stim mam kolikrat problem a hodnekrat spis hadam co tam je,nevim jestli se to da udelat jinak.

      Vymazat
  3. Já bych taky tak ráda pletla na miminka! Nějak se pořád nemůžu dočkat. Z dárků bude určitě velká radost. Jen mi pořád nesedí, že i tam u vás potřebujete takové oblečení, jako je svetr nebo dokonce čepice. Pořád mi naskakuje Austrálie = teploučko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko vsak se urcite take jednoho dne dockas a bude mit pro koho plect.Dneska je venku bilo tak ze zadna tepla AU.

      Vymazat
  4. Elli, ty svetříky a čepice jsou úžasné ... moc se Ti povedly. Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  5. Elli, ty se budou parádně nosit. Jsi moc šikovná pletařka, jsou krásně vypracované!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. A já si říkala, Eliška nic nepíše. Tak jsi štrikovala - pletla, no vida určitě bude sousedka ráda. Usmívám se a říkám si sousedka u mě je vedle a u tebe Eliško to vedle je pěknej kus. Moc zdravím - Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marusko pletu jen po vecerech u televize vsak to znas.Se sousedkou mas pravdu je to od nas pet km ale tady to je za rohem.

      Vymazat
  7. Elli, ty jsi tedy moc hodná sousedka, svetříky jsou opravdu pěkné, mamince určitě udělaly radost. :-)
    Přeji krásné dny! Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko tady je to zvykem ze kdyz se narodi miminko v sousedstvi tak dostane od sousedu darek,mozna ze je to tim ze nas tady tak moc neni.

      Vymazat
  8. Panečku, miminko se bude mít ! Taky bych čekala, že v Austrálii tak teplé svetry nejsou třeba ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko nevim jestli se malemu Oskarovy bude libit ale rodicum se libily.Dneska je venku bilo tak ze potrebuji rukavice,cepici ,gumaky a teplou bundu.

      Vymazat
  9. Parádní svetříky i čepička. Mimi bude v teploučku dělat parádu.:-)
    Krásné a pohodové dny, Elli.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emo v dnesnim bilem dnu mu bude nejlip nekde u kamen.

      Vymazat
  10. Hi Ella,

    These outfits are adorable! I'm sure your neighbor really appreciated you doing this. I hope you have a good weekend too.

    OdpovědětVymazat
  11. Byla doba tady u nás, že nic hezkého nebylo, obplétala a obšívala jsem celou rodinu, dnes již jehlice, háček i šicí stroj u nás odpočívají v pokoji, nemyslím, že navždy, přichází to zase do módy, a tak čekám, kdy moje vnučka zazpívá, babičko, ne nauč mě "čarlston", ale nauč mě plést. Fotky jsem si hezky zvětšila, abych tě mohla zkritysovat, ne nemohu, pleteš moc hezky a pečlivě, je to krásný dárek pro miminko. Zdravím Eliško, doufám, že nám ještě něco napíšeš, jaké to bylo na Bali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anicko ja si take myslim ze se hodne lidi vraci k pleteni a siti.Musela jsem se smat tomu jak pises ze jsis zvetsila fotky ,jeste stesti ze nektere chyby nejsou vydet.

      Vymazat
  12. Eliško,svetříčky jsou oba moc krásné,to se mimčo bude mít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie vcera jsem darek odnesla a libil se a tak jsem mela radost i ja.

      Vymazat
  13. inenaso, - Krásné svetříky a moje oblíbené vzorky. Přetahovaná očka vždycky spracovaly všechny zbytky a "osmičky" ty nemají byhu. Určitě byla maminka spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. inenaso mas pravdu ze zbytku se daji uplest krasne barevne svetry.Maminka byla spokojena.

      Vymazat
  14. Ahoj Elli, možná, že až u nás nastane podzim, nebo spíše zima, tak se s chutí taky pustím do rozličných činností, které budu dělat strašně ráda, ale momentálně nevím, kam dříve skočit. Práce doma, na zahrádce, děcka na prázdninách atd. Je toho v poslední době na mne moc.
    Ale já ti musím pochválit svetříky, oba jsou moc pěkné, ale u mne vede ten barevný, je takový veselý. Moc se ti povedly....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kveto je to tak v lete na pleteni moc casu nezbyde kdyz je plno prace na zahrade a okolo deti ale az u vas zase bude zima tak budes mit vic casu na rucni prace.Dekuji za pochvalu.

      Vymazat
  15. Krásné!! Ty jo, to je krásné,jak na ty miminka dokážeme plést, hned si najít čas a když si to představím, určitě jsi pletla s radostí, chutí a láskou...pro nový život, to je paráda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kejt je to pravda pro miminka se plete s radosti a take je to hned hotove.

      Vymazat
  16. Jsi šikovná a stihneš toho spoustu, máš aspoň naplněný život :) Já jsem také včera vytáhla pletení a ten přetahovaný vzorek mi připomněl, že jsem ho již dlouho nedělala. Dobrý tip :)U nás je ještě pořád horko a na pletení to moc není, ale objednala jsem si vlnu, tak mne to zlákalo. Ráda bych se zeptala jestli někdo nemá zkušenost s bambusovým vláknem. Je to příze 70%bambus, 30%bavlna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi vsak sama vis ze v zime je na tyto prace vic casu ale uz vim ze az zacne jaro a teplo tak na to zase nesahnu.Tu bambusovou prizu jsem jen videla v obchode ale jeste jsem ji nevyskousela ale myslim si ze to bude jako kdyz pletes s bavlnou.

      Vymazat
  17. Knitting for small children is always so nice :-)

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj, svetříčky jsou moc hezké a určitě potěšily maminku a zahřejí miminko. Moc zdravím a přeji hodně dobrých nápadů a radosti z práce.ahoj Libuše

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherné svetříčky, i čepička!

    OdpovědětVymazat