10/31/2012

Vcera v bushi

Včera jsme musely v Bushi opravovat traktor protože mu chudákovi upadlo zadní kolo,já jsem takový podrz a podej a když nejsem zrovna potrebna tak jdu fotit .Tady je par fotek ze včera.

Beruška v jiných barvách,videla jsem ji poprvé.

 
To cmarani na kmenu delaji brouci když má strom jeste kuru.





 Když blízko me prolezla tady ta supinata potvůrka tak me foceni v bushi preslo.Je ji videt jenom kousek dole na obrázku.
 

25 komentářů:

  1. Z hadů mám taky respekt, ještě jsem nezapomněla na zážitek s uštknutým Krokem. Ještě teď mám husí kůži a tak se ti ani nedivím, že jsi vycouvala.
    Líbí se mi, jak tu na mě vždycky dýchne to jaro od vás. Zrovna sedím u krbu a hřeju si studené nohy a dumám, že zima bude asi dlouhá.
    Taky se musím usmívat. Že by kůrovcová kalamita dorazila i do australské buše? Naši brouci taky moc rádi čmárají pod kůrou. S takovou vervou, až se kvůli nim vedou skoro války.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko doufam ze ti uz nohy ohraly.Ten zazitek s hadem a Krokem neni tak davno ,jeste ze to dobre dopadlo.Jestli je to kurovec nevim ale kdyz strom schodi kuru tak se broucek musi odstehovat nekam jinam.Doufam ze se u vas jeste otepli jinac by ta zima byla opravdu dlouha.

      Vymazat
  2. Opravdu se mě tvé fotky jeví, jako by je dělal profík,vybrané téma je mě blízké, příroda a její divy vynikne teprve, hodně zblízka, jinak ji moc nevnímáme, teprve v tak úzkém kontaktu, doufám, že ten had není jedovatý, vůbec mě ten název nic neříká, ŠUPINATKA???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anicko dekuji za pochvalu,ja rada fotim.Ten had byl Brown-hnedy ja jsem jen tak napsala supinata potvurka a jedovaty je ,my tady mame jenom jedovate potvory.U nas na farme mame pet druhu hadu .

      Vymazat
    2. Tak, to aby jste doma měli arsenál protijedů, a byli na vše připraveni, u vás je dost daleko do nějaké větší nemocnice? U nás byl nedávno případ uštknutí, a serum museli přivézt až z Německa, letadlem a bylo skoro pozdě. Hodně dupej, oni utečou. Zdravím a proti hadům ti přeji hodně štěstí. Anna

      Vymazat
    3. anicko serum doma nemame ale kdyby se neco stalo tak v nemocnici to maji.Do nejblizsi nemocnice je to 45 minut.Ted kdyz zacnou horka tak budu chodit do lesa v gumakach.

      Vymazat
  3. Elli moc krásné fotky. Austrálie musí být nádherná země, právě jsem dočetla knihu, jejíž děj se odehrával v Austrálii. Bohužel se takovýchto potvůrek šíleně bojím, takže mi postačí dívat se na fotografie. Budu ráda za další fotky z tvého okolí. Měj se hezky a jaro maličko závidím. I když u nás právě svítí sluníčko, tak ten podzim nevypadá až tak ošklivě. Měj se hezky Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo dekuji,je to tady jine nez v Cesku ale kde jsme my tak ti to hodne pripomina Ceskou krajinu jenom stromy jsou jine a trava neni tak zelena.

      Vymazat
  4. Krásné detaily!! Kdyby se kolem mne proplazila ta kráska, tak mě klepne! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misho co na tom bylo dobre je ze ona si sla po svem a vubec si me nevsimala.Kdyby nezasustila trava tak jsem ani nevedela ze tam byla.

      Vymazat
  5. Elli, když vlezu na tvůj blog a vidím krásné jarní obrázky, úplně mi zajiskří oči, z obrázků na mne taky dýchne jaro. Realita je ovšem horší, prší a fičí, sníh a zima už se hlásí o slovo a všechno je teď venku takové mdlé a šedivé.
    A jak sis na Austrálii za ty roky zvykla? Mamka mi vždycky vypravuje, jak tam utekla v 68.roce její známé dcera a zvykala si moc špatně. Stráááášně ji chybělo naše české ovoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli ale ono to jaro nejak rychle utika.My letos jedem na vanoce do Cech tak jsem zvedava jake to bude,uz jsme si od te zimy odvykli.No to vis ze kdyz jsme sem prisli a neumeli rec tak to byo dost tezke ale v te dobe bylo hodne prace a tak jsme hned sli delat -cokoliv-a pomalu jsme se tu rec naucily.Ja jsem mela to stesti ze jsem sem prisla s mamkou a brachou a take s mym dnes manzelem tak ze to bylo urcite lepsi nez kdybych prisla sama ,to bych mozna ani tenkrat nedokazala .Ted uz si nedovedu predstavit ze bych zila v Cesku ,my vlastne mimo reci nic nevime.S tim ovocem to je teda zajimave protoze oproti Cesku tady bylo mnohem vic mozna ze ji treba nechutnalo tak jako to Ceske.Dneska je vsude vsechno a nic uz nechutna tak jak by melo .

      Vymazat
  6. Ello, krásné fotky...tvé jarní ladění mě vždy povzbudí a "nakopne", u nás je dnes typicky ošklivý listopadový den, v poledne tma jak večer, když Fífa po obědě spal, chtěla jsem háčkovat a bez svícení to nešlo, nebylo vůbec vidět...takže díky tobě se můžu těšit, že za pár měsíců nás čeká krásné jarní probouzení přírody:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro k vam ta zima opravdu prisla nejak brzy.My budem na vanoce v Cesku tak si to vyzkousime jake to je ,manzelovo rodice bydli v bytovce tak alespon vime ze doma bude teplo a do kavarny to nejak zvladnem.

      Vymazat
  7. Ahoj Ello,krásné fotky.Máš tam asi hodně objektů na focení,docela ti závidím.
    Měj se Hana P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko ted kdyz se udelalo teplo tak uz je toho mnohem vic co se da fotit.Za mesic uz take pokvetou ruze a ty muzu fotit porad.

      Vymazat
  8. Elli, vubec se nedivim, ze te foceni preslo, ja bych take vzala nohy na ramena :) Priroda je u vas nadherna, jite u vas take mlade "fidle heads?

    OdpovědětVymazat
  9. Moniko tak to jsem teda nevedela ze se da jist mlade kapradi-fidle heads.Ty jsi to nekdy jedla? jestli ano tak jak to chutna?

    OdpovědětVymazat
  10. Fukčarinka - Moc hezké fotky Eliško, zvláště ta kresba na stromě. Zprvu jsem si myslela, že se bude jednat o nějaký ornament dávných obyvatel. Třeba nějaký historický z muzea. No a oni broučci, též obyvatelé. Tak to vidíš já popleta. Ti dva poslední broučci škoda, že neroztáhli křídla, byli by více k poznání. Jinak mají na sobě barvičky namíchané maskovací, to aby nebyli hned k rozeznání od větvičky. Ty jsi je, ale stejně vyfotila. Jo a ten had, páni já bych letěla úprkem.
    Občas bývám doma taky podej, či dones jak se něco opravuje, tak už to je. Hlavně, že si Vašek poradí.
    U nás už zase sníh není, včera bylo dokonce krásné slunné ráno, ale pak se zatáhlo, teplo zůstalo až do večera. Dcera mě vezla k ortopedovi, měla jsem začít brát léčivé sérum injekcí. Ovšem tahal mě z kolena vodu a tak snad až za dva týdny. No užila jsem si a domů jsem přijela jak spráskaný pes. Zpívala jsem si auvej auvej, to to bolíííííí a šla na kutě. Dnes lépe, dal mě tam uklidňující sérum a dnes již poho. Zdravím oba .

    OdpovědětVymazat
  11. Elli, nádherné jarní fotečky, jen z toho hada by mne asi kleplo ... a navíc vědomí, že jich tam je i více jedovatých ... Držím pěsti ať se Vám a ovečkám tyto potvůrky jedové vyhýbají! Pa Maru

    OdpovědětVymazat
  12. Elli, ze snímečků dýchá teploučko a téměř letní pohoda.:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já se musím přidat k chvále za fotky, pěkné! No a ti hadi, potěš pánbu, mít je hned na dvoře a zahradě! U mě budí respekt i ve viváriu v ZOO. Jistě si na ně musí človvěk zvyknout, když tam žije. Nemáte tam také jedovaté varany a pavouky?

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné momentky...a ta potvůrka je teda úžasná! ale potkat bych ji nechtěla...

    OdpovědětVymazat