11/10/2012

Dnesni foceni.

První co me napadlo bylo, copak asi Google prelozi pro Vladku doufám ze to bude slusne. Vcera jsem byla za Vaskem na poli a vsimnula jsem si ze zacaly kvect Orchideje ale to nejsou takove velike jako ty kupovane ale jen takove malinke ale hezke.Take jsem nasla dalsi dve ktere jsou pro me nove.

Ta bila nahoře v levo nevím jak se jmenuje a ty dalsi tri jsou Orchideje

jmena techto taky neznam ale ta zluta dole v pravo je nejaka slamnenka.

Když jsem prisla domu tak me pobavila tady ta Kookaburra ,sedla si na susak ,podrbala se za uchem a asi si rekla jestlipak je tu neco k jídlu ,taky ze bylo, ulovila si zizalu ,snědla a odletěla.

Dve fotky z farmy,je to tady hezky zelene ale neni to zelena jako v Cesku.

 

38 komentářů:

  1. Ano, dnes to bylo slušně přeloženo. Minule si jenom pan Google neporadil s přeložením češtiny do češtiny :-D
    Jaro už je u vás v plném proudu, koukám. Jedna z těch kytiček mi připomíná astru, která u nás dokonce kvete až na konci léta. Kookaburru už znám z tvých minulých fotek, ale teprve dnes jsem si všimla, jak se podobá naší sojce. Ta zas létá z blízkého lesa na naši zahradu. Je dost ukřičená. Nejsou to vzdálení příbuzní :-) ?
    A poslední fotky? Ach, sice ne tak zelené, jako u nás, ale ty panoramata! Pohled na hory je úchvatný. To tu nemám. Jen nudnou rovinu. No zas tak nudnou ne, na rybníky je taky krásný pohled. Hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladko pohled na rybniky a vodu je taky moc hezky hlavne v lete.Kookaburra je pribuzna Lednackovy ale jestli Sojce to nevim.Doufam ze na necem pilne pracujes.

      Vymazat
  2. Nedala som si preložiť tvoj najnovší článok do angličtiny, ale viem, že fotografi používajú slovo photoshooting. Keď si dám slovo fotografovanie do slovníka, preloží mi to photopraphy. Takže neviem :-(
    Krajina na tvojich dvoch posledných fotkách je tak krásne obláčková, akú som fotila včera aj u nás. Rôzne druhy orchideí rastú aj u nás, väčšinou sú chránené. Niektoré druhy orchideovitých rastlín som už mala aj na mojich blogoch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo Photography je fotografovani a kdyz fotograf foti teba modelky tak tomu prave rikaji Photoshoot.Je to jako vsude, hodne ruznych slov okolo jedne veci.

      Vymazat
  3. Krasne a zajimave,ze u vas si takto jen tak kvetou orchidejky.A moc se me libi krajina,ale mas pravdu,nekdy si rikam,jak je mozne ze u nas je ta zelena tak prenadherna,je tak dokonala,ze to muze vypadat jako pribarvene,jak nekteri reziseri davaj sytost barvit,tak u nas by tedy nemusely.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katerino ta vase zelena bude urcite tim ze mate hodne urodnou pudu na ktere lide pracuji uz stoleti.

      Vymazat
  4. Pěkné fotečky kytiček i přírody.Ten ptáček Kookaburra je nádherný.Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie Kookaburra nas hodne casto pobavi s jejim lovenim ,oni maji moc dobry zrak a tak pokazde nejakou tu zizalu ukradne.

      Vymazat
  5. Elli snad se na tu zimu od příštího roku k vám rozjedu. Proč já tady mám přečkávat v zimě, když už ji nemiluju, ach jo. Díky za květenu, natolik rozličnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elisko my rikame uplne to stejne,bylo by to idealni vzdycky tu zimu vynechat a nebyly by jsme prvni kdo to dela.

      Vymazat
  6. Orchidejí existuje strašně moc druhů a všechny jsou jinak krásné! Ten pták mi taky připomíná straku, třeba to příbuzné opravdu jsou! Ve Španělsku je jich hodně. Ta poslední fotka je překrásná. Krásný kontrast zelené krajiny s modrými horami a oblohou. Krása :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misho ja jsem dlouho nevedela ze tady mame Orcideje ale ted uz jsem nasla pet druhu.Kookaburra je pribuzna lednackovi ale jinc nevim.

      Vymazat
  7. Ello, opět krásné fotky! Ty orchidejky se mi líbí moc a moc se mi líbí ty záběry krajiny, je tam u vás moc pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro jsem rada ze se ti krajina u nas libi.Nam to pripomina Ceskou krajinu.

      Vymazat
  8. Člověk jenom žasne, jak to ta příroda umí s barvami, tvary a my lidi můžeme být šťastni, že to umíme vnímat. Chudák kráva, sežere kytku a je jí jedno, jakou měla barvu ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi je to tak, ale co kdyz si ta krava rika proc do toho ti lidi nekousnou vzdyt je to tak dobre hi hi hi.

      Vymazat
  9. Elli, nádherné fotky - květinky ... a zvláště krajina, oblaka jsou úžasná! Krásné dny, Maru

    OdpovědětVymazat
  10. krásné fotky, úplně by se hodily jako pohledy


    a k tomu banánu v čokoládě-náhodou zas taková bomba to není ;-) 1 banán, 2 čtverečky hořké čokolády a 2 lžíce nafýchané smetany, po tomhle nikdo neztloustne ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Koukám na tu australskou zelenou a musím ti dát Elli za pravdu, ta vaše zelená je jiná než v Česku, ale hlavně, že je. U nás už všechno spěje do zimy, takže je moc příjemné podívat se do zarostlé krajiny a na rozkvetlé květiny. Ten ptáček má srandovní jméno a je moc hezký, takového u nás venku nepotkáme. ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko ja jsem rada za jakoukoliv zelen protoze kdyz si vzpomenu jak jsme mely nekolik let sucha a ani steblo travy tak kazda zelena hezka.Jmeno ptacka se vyslovuje Kukubara to vis ta Anglictina jinak se pise a jinak se to cte.

      Vymazat
  12. Australská zeleň je sice jiná než v Čechách, ale ta přírodní scenérie je krásná. Stejně tak ty cizokrajný kytičky a ptáček.
    Je to zvláštní z našich klimatických podmínek vždycky přijít k tobě a vidět dočista něco jiného. Ale moc krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli vsak kdyz my tady mame zimu tak ja se hrozne rada divam na vase blogy kde vsechno kvete .

      Vymazat
  13. Elli, to jsou zase nádherné fotky! Už jsem ti několikrát psala, jak moc se mi líbí tvoje fotografie ptáků, musím se zase opakovat, jsou úžasné, zvlášť ta poslední v letu je skvělá!
    Líbí se mi i květiny, ale krajina na posledních dvou fotkách mi doslova učarovala. Zeleň je u vás opravdu úplně jiná, ale pěkná, a ta nádherná obloha! Překrásné snímky!!!
    Zdravím tě a přeji pohodové dny. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko tak vidis ptacci mi jdou ale vodu jako tvou krasne mlhavou jeste do dnes neumim.Dekuji za pochvalu.

      Vymazat
  14. Fukčarinka - Eliško moc krásné snímky vaší květeny, ten první bílý kvete i u nás. Jak se jmenuje nevím. K nám už na balkon létají sýkorky, krmítko tam ještě nemají, ba ani zátiší z jehličnanů. Nějak se nedostává času zajít do lesa. A ty poslední dva snímky, tak úplně jako naše Beskydy, nebo spíše krajina pod nimi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marusko tak jsme na tom stejne ja si porad rikam ze bych to jmeno mela zjistit ale potom na to zapomenu a zustane to bezejmenne.Tak honem s krmitkem ven aby vedeli kde se budou mit dobre pres zimu.Ted vis proc bydlime kde bydlime, krajina nam porad pripomina domov.

      Vymazat
  15. Ahojky na opačnou polokouli..:-D a ráda zase se k tobě kouknu a pokochám se jinou přírodou,než je u nás v Beskydech. Kukubara je hezký ptáček a mrzí mne,že na you tube mi nejde spustit jeho štěbetání-chechtání..:-D
    Hezké dny ti přeji.
    Dáša

    OdpovědětVymazat
  16. tak nevím...napsala jsem příspěvek do diskuze a někde se mi to ztratilo..:-(
    Eliško jsem ráda,že jsem natrefila na tvůj blog a ráda se podívám na přírodu,která je u vás..
    Hezký den přeji
    Dáša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daso dekuji za navstevu,jak vidis tak se ten straceny komentar nasel.

      Vymazat
  17. Tak jsi mě Elli, po čase donutila se tam k tobě virtuálně podívat, měli jste tam někde blízko těžkou techniku? Udělali tam kousek nové silnice a krajina je krásná a originálně jiná samozřejmě, fotky a nadšení pro něco jiného nežli doma, v Čechách, mě popohnalo, se kouknout na google.
    Moc hezké kytičky a vůbec příroda, je to zkrátka Austrálie a to je tak lákavé. Zdravím Eliško,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anicko ty jsi ale spehoun hi hi hi mas pravdu opravovali nam tady silnici uz jsme se borili v prachu a padaly do der.Ucera jsem byla zase v busi a nasla dalsi kvetiny o kterych jsem nevedela ,je videt ze i po tak dlouhe dobe co tu zijeme clovek obevi jeste neco noveho.

      Vymazat
    2. Obdivuji to na tobě Elli, že při té vší práci, si najdeš čas na krásné věci a ještě nám vždy daruješ kousek té vaší pohody.

      Vymazat
  18. jééé, taky bych chtěla v lukách potkávat orchideje :-) Ty menší jsou rozhodně krásnější než velké kupované. Fotíš moc hezky, krásné dny přeji. lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás taky rostou orchideje.Jen je natrefit a taky poznat..:-D já jsem je našla na internetu..
      http://www.naturephoto.cz/priroda/orchideje/329-ceske-orchideje-seznam-druhu-53.html

      (jinak jsem nemehlo-nerozumím orchidejím..:-D )
      Ahojky Daška

      Vymazat
    2. Daso hned jsem se podivala a u vas take rostou krasne jen je najit.Take jsem se podivala na Australske ,tak ze dik ze jsi me k tomu prinutila ,ted si to muzu pojmenovat.

      Vymazat
    3. Lenko nejak se mi ta odpoved nechce dat pod tvuj komentar.Urcite by jsi nejake nasla jen vedet kam na ne a poradne koukat .

      Vymazat