6/07/2013

Prisel mi email

Od kamaradky, uz nekolik let jezdi prospektovat do WA-Zapadni Australie.Moc se jim tento styl zivota libi.My jsme v techto koncinach jeste nebyli ale doufam ze se tam take jednou podivame.


 
Jejich nalezy zlata.



Kamaradka pise
 
My jsme ted v Sandstone. Rikame tomu nas treti domov, protoze tady travime hodne casu.
Nam se tady libi. Je to hodne basic- zakladni, chleb a mliko dovazej jednou tydne a to musime byt hodne lucky-stesti aby jsme prisli vcas nez to vyprodaji. Nekdy nemaji vubec delivery-dovoz a tak musime cestovat 150km do nejblizsiho obchodu. A to jeste nezajistuje ze tam dostali delivery-dovoz. Ale jinac je tady pohoda, zadny traffic-provoz ale miliony flies-much.
Co na to rikate, vyskousely by jste si to taky.

 

17 komentářů:

  1. Hledat zlato bych nemusela, to by mě nudilo, ale ta krajina je pohádková, pro naše oči hodně nezvyklá. A jednoduchý život bez rámusu kolem by mi určitě vyhovoval. Jen ty miliony much! My tu začínáme mít miliony komárů, což znamená kolem páté zalézt domů za sítě a nevystrkovat nos nebo jinou část těla.

    OdpovědětVymazat
  2. Krajina je tedy nádherná..... a hledat zlato by mě možná chvíli bavilo:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. krásná krajina:-) A klidně bych žila, jako teď vy . Nemám pocit, že je nutné mít obchod za zadkem.Klid je klid:-) Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Červenou krajinu s fialovými květy nemáme a na fotce vypadá krásně.
    Hledat zlato už jsem si vyzkoušela i když to byla jen hra a do řeky kluci naházeli zlatinky z nějakého kovu,asi měděné..byla to hra s dětmi a hráli si na opravdové prospektory a na ruce měli připevněný nafukovací balonek a když praskl-nebo někdo jim ho záměrně zničil,tak se museli vykoupit,aby mohli pokračovat ve hře.Rýžovalo se zlato v potoce a pak se měnilo v bance na dolary a utrácelo v kasínu,nebo v saloooonu (hospůdce)..:-D za mlsky a pití-samozřejmě nealko.Bylo to príma...
    hezký den přeji
    Daška

    OdpovědětVymazat
  5. Moc toho zlata není, zábava to asi bude úžasná, docela by mě zajímal systém? Jestli si jako za starých časů pozemek zaklaimují a koupí, kde berou vodu na rýžování? A jak dlouho tak žijí? Krajina je krásná, zajímavá ale asi tvrdá. Zase mě dostalo, jak máš v záhlaví ZIMA, a tady ještě není léto, není ta naše planeta nádherná?

    OdpovědětVymazat
  6. Elli, moc děkuji za úžasné fotky!
    A jinak - 150 km do obchodu! Člověk si zvykne na všechno, ale nevím, jestli bych uměla takhle žít...jsem městský člověk, přírodu potřebuju, ale ráda se vrátím domů...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Hledání zlata bych si klidně odpustila, Elli, ale ta nádherná krajina! Tam bych se s foťákem vyřádila.
    Moc pěkné snímky i povídání.
    Ten váš třetí domov musí být docela drsný, co se zásobování týká, ovšem pohoda a klid k nezaplacení! :-)
    Měj se moc a moc krásně! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. No asi to tak už na tom našom nádhernom svete chodí...všetko ma svoje výhody aj nevýhody, všetko naraz nemôžeme nikdy mať. Aj tam...príroda krááásna, priam nádherná a kľud ale zase sa treba postarať o potraviny...myslím že my by sme to v pohode zvládli tiež. Ako pravý strelec, milujem adrenalín a hlavne niečo nové, zvláštne... zážitky, ale nie veľmi nebezpečne :-))) už som z toho vyrástla, kedysi aj to bolo :-))Strašne Vás obdivujem a tiež by som bola rada keby si nam to trošku to krásne tvoje rozprávanie viac priblížila, trebars ako ste sa tam dostali a ako tam dlho trávite čas...atď. A nejake fotky aj zo Sandstonu, kde ste Vy. Ďakujem krásne že si...a ja tak môžem vidieť aj niečo viac na svete, aspoň na fotkách :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Nejak tady doslo k nedorozumeni ,my necestujeme ale nasi kamaradi jezdi prospektovat a od nich jsme dostaly fotky.Oni neryzuji zlato v rece ale jak je videt na treti fotce tak na to maji elektronicky hledac.Krajina je cervena protoze obsahuje velke mnozstvi zeleza.Delaji to takhle uz treti rok a moc se jim to libi.Az mi zase posle nejake fotky tak je sem pridam.

    OdpovědětVymazat
  10. Je to krásné. A fotky jsou také úžasné.
    Já bych tady tedy juchala jen do chvíle, než dostanu chuť na čokoládu. To pak neznám bratra:)

    OdpovědětVymazat
  11. Eli, fotky z dalekých míst jsou krásné a na chvíli bych toto místečko brala.
    Přeji krásné dny
    Iva

    OdpovědětVymazat
  12. Vaši priatelia zlatokopi sú iste dobrodružné povahy, keď sa im páči taký život (podľa fotografií zlato neryžujú, ako som si všimla v jednom z komentárov, ale ho hľadajú na zemskom povrchu pomocou detektorov). Mňa by zaujímalo, či si v Austrálii môže hľadať zlato hocikto alebo je to na nejaké platené povolenie. Vidíš, aké sú to paradoxy. Na jednej strane majú zlato a na tej druhej, nemusia mať šťastie ani v tom, aby si kúpili najzákladnejšie potraviny. Pre mňa by takýto dobrodružný život nebol. Teraz si spomínam, že som pri jednej cyklistike v Rakúsku videla dvoch mužov s podobným prístrojom a rozmýšľala som vtedy, čo tak asi hľadali. Možno aj zlato :-) Asi sa tam budem musieť niekedy vrátiť.

    OdpovědětVymazat
  13. Dnes už jsem na takový život trochu pohodlná, dříve bych o tom hodně přemýšlela ;) Každopádně se nevyplatí si v obchodě něco důležitého zapomenout koupit. :))

    OdpovědětVymazat
  14. Fukčarinka - mou odpověď jistě Ello znáš, ani za pytel buráků. To by nebylo nic pro mě, ba ani pro mého muže. My máme rádi své pohodlí a mouchy, komáru, jů to né .....

    OdpovědětVymazat
  15. Ha,ha, ja porad rikam, ze bych byla klidne nekde v divocine, jen kdyby tam byl internet. Fotky jsou nadherne, kamaradi si to jiste moc uzivaji!

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je síla... taky by se mi líbila samota...a ty tvé fotky- jakože zima!!! Je to nádhera! a ne zima :-)))

    OdpovědětVymazat
  17. Nádhera. Tam bych se chtěla někdy podívat, ale asi mám smůlu.

    OdpovědětVymazat