6/01/2013

Zacala nam zima

A kdyz se podivam ven tak se mi tam vubec nechce ,dneska je zatazeno a obcas poprchava ,Zima se opravdu ohlasila.Jeste stesi ze muzu chodit k vam do zahrad .
Rozhodly jsme se ze si zasklime verandu ,okna uz prisli a my jsme tak dobry ze jsme pulku okna rozbily a jedno okno nam prevratil vitr ,nejlepsi na tom je to ze strepy prinaseji stesti a tak uz mame plny kybl stesti.
 
 
Takhle  to bude vypadat zvenku , jeste  to budeme  muset namalovat ,zatim  nevime jakou barvu protoze potrebujeme namalovat cely dum.Zahony pod okny jsou pekne poslapane a ja doufam ze se to zase na jare vzpamatuje .Preji vam vsem hezky vikend a ja si jdu sednout ke kamnum .
 

32 komentářů:

  1. To je krásné! Trochu závidím, protože jsem si vždycky přála mít prosklenou verandu nebo zimní zahradu u domu. Kvůli květinám, jarnímu nebo podzimnímu sluníčku. Mám jen terasu a tam je většinu roku chladno. Těším se, až nám ukážeš hotové. Jinak musím říct, že vám začala zima, ale nám ještě neskončila. Opět roztápíme krb, protože se to nedá vydržet ani doma. Jen ovečkám to nevadí, naopak jsou spokojené. Neotravují je mouchy a pěkně jim roste tráva.

    OdpovědětVymazat
  2. Vladko bylo nekolik duvodu proc to zavrit.S te strany hodne fouka vitr a potrebovali jsme mit neco uzavreneho v lete kdyz grilujeme protoze te tady mouchy sezerou .V oknech budou sitkt a pres leto okna otevrena a v zime se tam bude dobre susit pradlo .Chvili to bude trvat nez to dodelame ,jeste se rozmyslime co dat na podlahu zatim je to jenom beton.Chci aby Vasek udelal zabudovane lavice kam se daji schovat boty .My na nic nikdy nepospichame ,hlavne aby to bylo uzavrene a nefoukalo tam.Vidis ja jsem si myslela ze u vas ovce s mouchama nebudou mit zadne problemy ale jak je videt mouchy otravuji vsude.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bude krása, úplná zimní zahrada!
    No a jinak přesně jak píše Vlaďka zima se u nás drží zuby nehty i v červnu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasto dekuji a ja zase doufam za se u vas uz brzy otepli.

      Vymazat
  4. Vypadá to nádherně.... tam se bude dobře v zimě vegetit:-)) Já bych si tam dala ještě spoustu kytek a hned by byla zimní zahrádka:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko ja take doufam ze tam zbude nejake misto na kvetiny.

      Vymazat
  5. Eli, vypádá to fakt pěkně, zahrada mi nepřipadá poničená a kýbl štěstí ať vám vydrží na věky:-) Pa Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vero nejvic je to poslapane primo pod okny a na fotce to neni videt.Doufame ze to stesti vydrzi jak pises.

      Vymazat
  6. Tak vám už začala zima, Elli, a u nás ještě skoro nebylo teplo. Už několik dnů prší, fouká silný vítr a je kolem 10°C! Na některých řekách začíná povodňová aktivita, letos je to děs!
    Zasklená veranda je dobrý nápad, moc se těším, až nám ji ukážeš. Ať vám jde práce pěkně od ruky!
    Měj se moc a moc krásně! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko s tou vodou je problem kdyz ji je moc .Zitra zase budeme pokracovat na veranda a rozbyta okna budou az v patek tak to pristi tyden snad dodelame z venku.

      Vymazat
  7. Jak tak čtu, tak děvčata už ti všechno řekla o našem počasí, tak už ani nebudu nadávat. Můžeme být rádi, že přímo u nás záplavy nebývají. Snad už to přestane, nesvědčí to přírodě ani zdraví lidí. Koukám, že ti krásní papoušci nahoře jsou stejní, jako mám na hrníčku od tebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi snad se to pocasi u vas brzy zlepsi a slunce zacne hrat.S papousky mas pravdu ,ten druh tady u nas nezije ,ja jsem si je vyfotila kdyz jsme byly v Brisbane.

      Vymazat
  8. Elle ani sem nejezděte,je tu ošklivo celé dny leje a leje.je to skoro jako u vás.Měj se fajn u kamen a pošly trošku sluníčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milus do konce Cervence se snad vyprsi a pro nas bude hezky.DOUFAM.

      Vymazat
  9. Ahoj Elli, zasklená veranda je bezva. Pomalu si ji zdokonalíte a získáte další kus obytného prostoru v zimě. Začal červen a my si doma někdy taky přitopíme, protože v baráku je zima. Sluníčko se na nás asi zlobí a nechce si s náma hrát. V Čechách se chystají povodně, je to tam špatné. U nás na Moravě zatím nic nehlásí, tak uvidíme. Není to žádná sranda. Jahody, které začínají červenat, buď ozobou kosi, nebo žaby, teď začnou i hnít. Doufám, že se počasí umoudří, zatím žádné lepší vyhlídky nejsou.
    Mějte se tam - vy protinožci - krásně. Přeji pěkný a pohodový den!!!!! Květa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kveto snad se to pocasi u vas umoudri a zase bude hezky.Hodne deste urcite nadela hodne skody.

      Vymazat
  10. Ahoj Elli,verandu budeš mít úžasnou,ale to mytí oken ti nezávidím..:-D máme menší verandu a těch much přes léto...vrrrr....vletí a nenajdou cestu zpět..
    Tak doufám,že máte okna otevírací,aby v létě měly mouchy volný výlet ven..:-D
    (to jsem tě potěšila,že?) :-D ale držím palce,aby se vám vše povedlo podle plánu..hezký den..u nás taky studený a mokrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daso priznavam se ze s okny si moc starosti nedelam,obcas jsou spinava a obcas cista a stejne to nikdo nevidi.My mame pro vsechny okna sitky aby nam sem mouchy nelezly a taky sitku na dvere.Spocitala jsem ty okna a ted uz jich bude dvacet.

      Vymazat
  11. Ahoj Elli, u nas taky pocasi nic moc, chladno a prsi :( jak je mi smutno po Queensland! ale aspon je vic casu na siti :) Zasklenna veranda bude paradni :) Mate to tam moc hezke!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanki Zima se opravdu ohlasila asi vsude .Dcera v Sydney take rikala ze je zima a prsi.Vcera mi kamaradka rikala ze jedou do Cairns koncem zari a tak asi snima pojedu ,vubec se ti nedivim ze se ti styska po QLD.

      Vymazat
  12. Eli, ta veranda, to je super nápad! Už teď vypadá výborně!
    Moc tě zdravím, helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno u nas tyhle prace jsou jako lavina zacnem neco maleho a nez skoncime tak se z toho stane velky project.

      Vymazat
  13. Elli veranda je fakt super...a to šťastie prajem. U nas zase leje ako z krhle a mame obavy zo záplav :-( Ach vždy niečo, minule vietor strhával strechy a teraz dažď. Už aby sa to vylepšilo lebo nálada je pod psa, chýba nam slniečko. Pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery s tim destem je to u vas uplna katastrofa ,vcera tady ve spravach ukazovali Prahu a jak to tam je zaplavene.Drzim palce aby vam to uz skoncilo a zacalo byt hezke pocasi a dobra nalada.

      Vymazat
  14. Tie kamna by sa mi v posledných dňoch tiež celkom hodili. Veď je to normálne, aby bolo 3. júna cez deň 12-13 stupňov? K tomu príšerný vietor a dážď?
    Veranda vám asi zateplí aj celý dom. Prečo ste sa tak rozhodli? Celý dom máte iba z dreva? A toho šťastia je vždy treba. Aj za dva kýble :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo to pocasi se u vas zblaznilo ,snad to brzy prejde a bude zase lip.Verandu zasklime protoze z te strany hodne fouka vitr a kdyz prsi tak je mokra .V lete je tady hodne much a kdyz grilujeme tak nam nedaji pokoj.Na oknech budou sitky proti moucham a tak okna budou otevrena a v zime to bude zase teplejsi.Cely dum je ze dreva a cementovych desek,ty dreva co davame na verandu z venku chceme dat na cely dum aby byl teplejsi a zdi vycpat takovou vatou .Chvili to bude trvat ale to nevadi.Doufam ae se u vas brzy otepli a zase bude vsechno veselejsi.

      Vymazat
  15. Fukčarinka - Jak tak čtu, vůbec se Eliško nenudíte. Stále je co na práci. Až vše dokončíte, budete si užívat pohodlý. To, že jsou u nás povodně už víš, tedy přímo u nás ne, ale stále tu prší. Sluníčko si s námi laškuje, dokonce začali i opět topit. Však bylo na čase, vlhko a sychravo.Moc zdravím a přeji zdárné dokončení verandy.

    OdpovědětVymazat
  16. Marti nudu opravdu nezname ,porad si neco vymyslime a nekdy si rikam ze by jsme mely uz prestat.S tim destem v Cesku je to opravdova katastrofa.My jsme tady vcera mely tak krasny den a hned bych vam ho poslala. Obloha byla krasne modra a slunicko pekne hralo.Doufam ze se to u vas uz brzy zlepsi.

    OdpovědětVymazat
  17. Taková veranda, áchhh... Závidím a zároveň přeju, ať si ji krásně užijete, Elli..

    OdpovědětVymazat
  18. Je to divné, zase se v tom asi Google hrabe, V RSS se mě objevily tvé dva články teprve dneska a najednou, oba jsou zajímavé, rýsuje se to krásně, budeš mít stejnou radost, jako já, budeš mít i stejné starosti, jako mám dnes, rozmnožila se mě zase molice skleníková, všechny kytky napadla ta mrcha, neumíš si představit, co s tím je práce. Jen doufám, že u vás se nevyskytuje?

    OdpovědětVymazat