9/08/2013

Berani

Je jaro a ted zrovna je hodne vystav a prodeje beranu a tak jsme se na jednu vydaly.Vyjeli jsme brzy rano a za tri hodiny jsme tam byly.Vystava byla na hezkem miste kde jsme jeste nebyly a tim to bylo zajimavejsi.Poradalo se to na zahrade monastery ktera se dnes vyuziva k odpocinku a zotaveni.

 
Na vystave bylo 50 chovatelu Merino beranu tak ze byl velky vyber,lonsky champion byl prodan za $30 000 coz je v prepoctu vic jak pul milionu korun.Je to hodne ale hodne krat si ty berany koupi vice lidi dohromady a nebo si muzou koupit jenom jeho semen a umele oplodnit bahnice.


Byla tam take modni prehlidka ,vsechno z vlny.Vlnu mely hezkou hned jsem si vspomela na vas vsechny pradlenky a ti kteri radi s vlnou pracuji.Zacne to vlnou a po spracovani to skonci to v ruznem provedeni.

 
 



Byl to moc hezky den .Preji vam vsem hezky zbytek vikendu .


 

8 komentářů:

  1. To sú pre mňa zaujímavé informácie. Netušila som, že sa môže baran predávať tak draho. Vy ste nič nevystavovali ani nič nekúpili? Aj keď nie, mali ste pekný výlet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo berani jsou i drazsi,nejdrazsi co jsem vydela sel za $100 000 a koupilo ho pet farmaru.My jsme nic nekupovali jen jsme koukaly.

      Vymazat
  2. To jsem si rozšířila obzory. Pro mě je tento svět velká neznámá. Díky!

    OdpovědětVymazat
  3. Vzpomínám, jak jste se loni vypravili kupovat berana 800km daleko. Je to pro nás takový trochu jiný svět a jsem ráda, že nám ho můžeš takto přiblížit. Můžu se zeptat co to vlastně byla ta monastera? Vypadá to hezky. Ten beran je krásný, vidím ale, že bych se za celý život nezmotala ani na jednoho berana ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi kdyz jsem psala tak jsem si nemohla vspomenout jak se Cesky rekne monastery a on je to klaster.Oni berani stoji i vic ale to neni pro nas my by jsme si tak drahe nemohly dovolit a myslim ze by jsme ani tolik za berana nedaly.

      Vymazat
  4. Fukčarinka - taky jsem si říkala co je to monastery - klášter - už jsem poučena. Ty výrobky z vlny jsou moc krásné Eliško.

    OdpovědětVymazat
  5. No páni! Cena berana mi doslova vyrazila dech, Elli! Vůbec jsem netušila, že chovný beran může být až tak drahý. Jak bych to taky mohla tušit, nikdy jsem se o to vlastně nezajímala. U tebe je to úplně něco jiného, když chováte ovce.
    Udělali jste si pěkný výlet. Módní přehlídka byla zajímavá, zvlášť ty dvoje šaty! :-)

    OdpovědětVymazat