1/26/2014

Australia Day-Den

Dnes je Australia den a nase komunita to oslavi spolecnou snidani .Od okresniho vyboru dostaneme financni podporu na koupi potrebnych potravin a uz muzeme zamestnat pany aby pro nas pripravili snidani.John pro nas griloval sausages-neco jako jitrnice .

 
Ray zase delal vajicka a slaninu,Kazdy si dal na chleba co chtel.

 
Seslo se nas dost a tak jsme si vsichni pekne popovidaly.

 
Jedna sousedka prijela na koni tak jsme ji pouzili jako nasi modelku .

 
Kdyz jsme skoncily se snidani tak  jsme jeli k dceri na obed a nez jsme se vratili domu tak uz bylo pul sedme .Mely jsme moc hezky den .


Dekuji vam vsem za vase komentare a preji hezky zbytek vikendu.

31 komentářů:

  1. Pěkný mejdánek :) Nám už začalo mrznout a trochu nasněžilo :D U vás se asi taky trochu ochladilo, když někteří grilují v mikinách :))), což?? Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas pravdu ochladilo se ,rano to bylo na svetry.

      Vymazat
  2. To opravdu musel být pěkný den. My tady máme zase poutě. V naší komunitě jsme si zavedli tradici, že na pouť pozveme lidi ze dvou sousedních vesnic a po mši je trochu uhostíme. Domácí donesou napečené sladkosti nebo chlebíčky, nějaké pití a trochu si pokecáme. Pak my zas jedem k jedněm i druhým. Není nás tu věřících nějak mnoho, tak to vždy vše zvládneme a dokonce hosty nepustíme, dokud se vše nesní:-) Je to dobré, když si lidi umí připravit pěkný den, přijedou i "vylétlá mláďata" a ukáží svoje ratolesti. MarunaP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mate taky hezkou tradici, mam rada kdyz prijdou mladi kteri se odstehovali a muzes si snimy popovidat .My delame setkani jednou za mesic o tom napisi priste.

      Vymazat
  3. Fukčarinka - přání pohody a dalších takových setkání zasílám Eliško z mrazivého Havířova. Jen tak mimo, v kolik se podávala snídaně? Určitě to bylo moc hezké setkání. Mám rozumět komunita čechů, nebo blízkých sousedů v určitém území. Já bych si dala vajíčka se slaninou. Mňam, a opět to jídlo viď? ak dyž už je řeč o jídle copak bylo k obědu? Jsem babka zvědavá co? Kolik jste ujeli v ten den km, kde se sraz konal - koli km od vašeho domova?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti tak prece jen nejakou zimu budete mit.Snidane byla tady jen asi kilometr a pul od nas zacala v osm a nez jsme se vykecaly tak bylo skoro jedenact. Marti sousedi i kdyz jak jsme zjistili Vanesa ta na koni pochazi z Cechu kteri odesli do Holandska ,jejich dcera si vzala Holandana a prisli do Australie a Vanesa se narodila uz tady.Po snidani jsme se vydali do vesnicky asi ctyricet km od nas kde maji kazdy rok folk festival ,je to takove trochu hippy styl -alternativni ale je to popularni .Mely tam market tak jsme si koupily tresne, byly jsme moc brzy a zabava jeste nezacala,pozdeji tam hral Vasek ne muj ale jednech Cechu syn mlady nadany kytarista.Jeho sestra Venduka zase krasne zpiva.Ted k tomu obedu ,kdyz jsme konecne prijeli tak na nas cekaly chlebicky ,ruzne syry atd.Na obed bylo grilovane kure,veprove a skopove s bramborovym salatem a coleslaw to je salat z nakrouhaneho cerstveho zeli + mrkev+paprika +cibule smichane s majonezou.Vnucka pro nas udelala ovocny salat a tak jsme se jako vzdy prezraly.Udelali jsme okruh 120 km takze nic moc.

      Vymazat
  4. Fukčarinka - jsem tu znova, četla jsem si pozorněji a už vím, že to bylo v rámci okresu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ta to je parádní zvyk. U nás se lidi zvou na kde co, ale snídani...
    Moc zdravím Elli! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno se snidani se dobre zacina ,jenze je dlouha tak se to muze hned spojit s obedem.

      Vymazat
  6. To je moc hezký zvyk. Musí to být moc fajn takhle pěkně začít den!

    OdpovědětVymazat
  7. Krasne jste si to Elli uzili. To u nas se nic nekonalo :( coz jsme byli zklamani. Kdyz jsme bydleli ve Victorii tak mesto poradalo trhy a grilovani a vecer ohnostroj. Jsem prekvapena ze je u vas zima vsichni jsou teple obleceni. Ale asi bydlite ve vysoke nadmorske vysce a vedro u vas pres leto neni. U nas konecne zacalo prset ale na teplomeru je porad 28-32C Ten dest uz jsme potrebovali, je to prijemna zmena :) Moc vas zdravim :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hanko jestli toho deste mate uz dost tak ho posli k nam ,po tech vedrech co byly minuly tyden je vsechno vyschle a touzi po vode.My jsme tady 1200 metru nad morem a pocasi je hodne promenlive .Tu teplotu co mate ted vy mam rada ale bez vlhkosti.Mej se hezky a jak je videt porad cekame na mimi.

    OdpovědětVymazat
  9. Prima zvyk, zvát se na snídani ;)) Je to hezké, že se tak scházíte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi protoze je to jenom jednou za rok tak si to uzivame.

      Vymazat
  10. Fukčarinka - Eli 120km u vás nic moc, pro nás štreka. Užili jste si krásný den, těším se na další foto z této akce. Změna počasí u nás dává zabrat mým kloubům. Po opichu chodím po bytě s berlama, výměně kloubu se zřejmě nevyhnu. Moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti na tech 120 km jsme tak zvykli ze nam to vubec neprijde a take tady jedes rychleji tak ze to dlouho netrva.

      Vymazat
  11. Elli, to ti tedy závidím. V naší vesnici se neslaví nic, všichni jsou zalezlí doma, jen pár jedinců jde 3xtýdně do hospody.
    Nám to ale nevadí, sedneme do auta a vyjedeme na výlet.
    Měj se hezky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko to je skoda ,urcite by se neco naslo co se da oslavit.

      Vymazat
  12. Ahoj Elli, tak dodatecne preji vse nejlepsi :))) Cas utika jako voda kdyz je zabava a spolecnost fajn lidi vid? Moc zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko je to tak, mame stesti v tom ze je tady hodne dobrych lidi.

      Vymazat
  13. Je vidět, že jste si den užili náramně! Tradice jsou krásná věc, já mám nejraději Vánoce, to se celá rodina sejde pohromadě a je taková tradiční pohoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak ,krasne rodinne setkani jsou moc hezke ale i ty sousedske jsou prijemne.

      Vymazat
  14. Takový den ti můžeme jen závidět, Elli, u nás je každý jenom na svém písečku, kdepak společná snídaně!
    Jak je vidět z fotek, přece jen se u vás trochu ochladilo a u nás konečně taky, i když ta pravá zima to zdaleka ještě není.
    Měj se krásně, přeji ti samé příjemné dny! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko mozna je to tim ze jsme od sebe vsichni dost daleko a kdyz mame moznost se setkat tak na to jdeme.

      Vymazat
  15. Zdravím Ello, sem budu chodit nasávat australskou atmosféru:)
    Do Austrálie bych se moc ráda jednou vydala....mám kamarádku v Melbourne ...Jinak parádní setkávání, tady je to trochu jiné ... víc studené:) Tak přeju pěkné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane doufam ze se sem nekdy za kamaradkou dostanes Melbourne je hezke mesto.my se tam malo kdy dostaneme je to od nas osmset km.

      Vymazat
  16. O australském dni slyším poprvé.Ale je to určitě krásné,když se všichni sousedi sejdou a poklábosí,a každý přichystá něco,není to na jednom člověku.Přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím do dáli..

    u nás stále mrzne...ráda se dívám na letní atmosféru tam u Vás..krása květin..uplně jiných než u nás...děkuji za psaní na blogu..zdravím z daleké Evropy.

    OdpovědětVymazat