3/22/2014

Flying fox-Letajici liska-Netopyr

Kdyz jsme v Cairns hledali kde je ovocny market tak jsme prochazely okolo skupiny stromu ktere byly ovesene netopyry bylo je slyest uz na dalku. V prekladu se jim rika letajici lisky a oni jim opravdu jsou podobne  . Bylo jich tam  hodne ale protoze jsem si vsimla na chodniku jak je to tam pekne podelane tak jsem se pod nima  moc dlouho nezdrzovala.

 


 



                                               Kdyz se zacne stmivat tak zacnou letat .


Ovocny market jsme nasly a nevedeli co si koupit a nakonec jsme hlavne koupily hroznove vino a banany.





U vetsiny ovoce maji talir s nakrajenym ovocem na ochutnani a nez se projde market tak ma clovek v sobe vic nez dost vitaminu C.To je pro dne vse a doufam ze zitra zase neco pridam.Uzivejte si vas vikend.
 

17 komentářů:

  1. Fajne to tam máte...nad hlavou netopýři, navštěvujete ovocné obchody... zcela jiný svět, ale krásný. Pro mne je Austrálie moc krásná a zajímavá, ale to už jsem tady někde psala. Jen foť a piš dál, krásný víkend!
    Blanka

    OdpovědětVymazat
  2. Jéje, tak strom obsypaný netopýry jsem ještě neviděla:-)) A takové ovocné trhy s ochutnávkou by se mi taky líbily:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. páni to jsou krásné fotky! to bych chtěla vidět naživo ty neotýpry takhle

    OdpovědětVymazat
  4. Fukčarinka - banány a Vašek - mít tu k dispozici smajlíka úsměv, tak ho tu dám. Vidím banány, vzpomenu Vaška. Ovoce jste měli k dispozici mraky. Já bych si dala broskve a mango, ale vše zralé a voňavé. Často mají u nás broskve jak od malíře, ale tvrdé jak řepa a bez chuti. Mango to samé, jen avokádo je chutné jak dozraje. Banány to je u nás jistota, pomeranče španělské, limetky bývají také dobré. Vidím na fotu vedle petržele červenou řepu a nebo je to Eli ředkev. Spíš ta řepa? Na předposlední fotce je to kudrnaté zelené kulaté co?
    Ty netopýry jsi zachytila krásně, ale vyfotit a pryč .....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti mas pravdu banany a Vasek jdou dobre dokupy.To zelene je Custard Apple - Pudinkove jablko kdyz uvnitr je to takove meke a pripomina ti to puding ma to podobna semena jako u jablka ale zadny zazrak to neni.Na te fotce nahore je repa a pod ni redkvicky.

      Vymazat
  5. Elli, ten ovocný market je bomba - tolik druhů ovoce a zeleniny bych si taky nechala líbit. A ti netopýři vypadají taky moc zajímavě a oproti těm našim jsou docela dost velcí. Přeji krásný zbytek víkendu.

    OdpovědětVymazat
  6. What beautiful creatures ! They look great on the tree.
    Fruit - vegetable market ... I love this place with lots of colorful vitamin bombs. Have a happy Sunday :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ovoce je pro mne hlavní potrava, takže bych takový bazar uvítala! Ukazovali u nás v televizi dokument o jeskyni, ve které žijí tisíce netopýrů a pod nimi tedy hrůza :( lezli v tom červi, kteří se tím živí, no fuj, asi bych do té jeskyně nevlezla ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi tak s tim ovocem jsi jako my a ti netopiri se take zivi ovocem asi patrime mezi ne hi hi hi.

      Vymazat
  8. Páááni tak netopiere som na živo ešte nikdy nevidela, pravdu povediac tie zvieratka nemajú nejaku dobru povesť, tak ich ani netúžim stretnúť no zo zvedavosti by som aj....Fotky ako vždy krásne. Pozdravujem a prajem krásny deň.

    OdpovědětVymazat
  9. Netopýři jsou obdivuhodní, Elli, vyfotila jsi je moc pěkně. Z toho množství krásného ovoce jsem úplně vyvedená z míry. To je nádherný pohled, a co teprve chuť!

    OdpovědětVymazat
  10. Netopýři úžasní , ale to množství ovoce a zeleniny, to je krása a všechno vypadá tak čerstvě.

    OdpovědětVymazat