4/05/2014

Prsi

Prsi jen se leje a my nikam nejedeme ,to me vzdy vleze do hlavy kdyz prsi.Jsme moc radi protoze voda v rybnicich pribyva a vsechno je zase zelene.Take mame vyhodu ze jsme doma a muzeme delat nektere veci co se porad odkladaji.Ja jsem den stravila v kuchyni s radiem naplno .Upekla jsem chleba a housky,mela jsem plno zeli a tak jsem udelala plnene zelne listy -zelnaky tak tomu rikala moje maminka ,sladko kysele zeli ktere putuje do mrazaku na jindy a salat ze syroveho zeli tady se tomu rika coleslaw.


 A jeste jsem si nakrajela na kysane zeli,jsem zvedava jak to dopadne.
 

 
Na moc velky obed nebyl cas a tak jsme si jen rychle udelaly torttilas.
 
 

Vasek se take nenudil a pomalu dodelava verandu,, uz ji pouzivame ale jeste to neni vse dodelane ani vymalovane ale snad se to dodela pres zimu.


 
A jak vsichni vedi kdyz se vari tak je porad plno spinaveho  nadobi ,myla jsem ho asi petkrat ale uz je hotovo a ted k televizi a pleteni.

 
Preji vam vsem pohodovy vikend.
 

57 komentářů:

  1. Ahoj veranda bude jisté super ,prosímtě jak se daji udělat ty 4 fotky na stránce vedle sebe ? ahoj eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi koláže ti udělá i Picasa.... když máš blog, máš i Picasa, páč se ti tam stahujou blogový fotky... a je to jednoduchý:-)

      Vymazat
    2. Jé Evi, teď jsem k Tobě nakoukla, tak ne,ty máš Blog.cz, já myslela že máš Blogger:-)

      Vymazat
  2. Evo dekuji ,ja mam na to program Picture Collage a tam si to musis udelat a potom uz jako fotku to pridas na blog. Jsou ruzne programy na upravy fotek ktere si muzes stahnout zadarmo podivej se tady http://mujsoubor.cz /sprava-a-uprava-fotografii

    OdpovědětVymazat
  3. U nás je po delší době zataženo, ale neprší, což je škoda, protože zima byla suchá a jaro v tonto trendu pokračuje. Byla jsi pilná jako včelička v kuchyni jsi udělala hromadu práce a výsledkem jsou samé dobroty. Hned bych všechno ochutnala. :-P Veranda bude krásná, tam se to bude relaxovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko dekuji ,doufam ze budeme mit cas na te verande alespon obcas relaxovat.

      Vymazat
  4. Elli u nás pršelo včera večer, chtěla jsem dnes odpoledne do zahrady, ale nejde to.verandu máte krásnou a Elli, nezdálo se ti o zelí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno dekuji ,o zeli se mi sice nezdalo ale na nejakou dobu jsem se z nej vylecila.

      Vymazat
    2. Elli krásné Velikonoce celé tvé rodině, mějte se krásně.

      Vymazat
  5. Elli, koukám, že jsi byla pilná jako včelka!!! Všechno to vypadá přímo mňamózně a i ta veranda je super. Přeji příjemné pletení u telky a krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko dekuji ,u telky se pletlo dobre a uz se deka zacina blizit ke konci .Ted uz se tesim az zacnu zase neco jineho.

      Vymazat
  6. Jéje Elli, tys ale pilná hospodyňka .... koukám že taky vaříš jak pro armádu:-)) Plněný zelí bych si dala a torttily taky ráda:-)))
    Jó a veranda se vám krásně rýsuje!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko dekuji,my jsme uz skoro dvacet let bez deti a ja jsem se jeste do dnes nenaucila varit jen pro dva.A vis ze jsem o tom Picasa take nevedela ,no ted uz ano .

      Vymazat
  7. Delicious ! Beautiful photos !
    Have a happy weekend :)

    OdpovědětVymazat
  8. Paaani Eli ty si tak šikovna, toľko varenia naraz...hmmm a same dobrotky. Plnenu kapustu mame radi veeeľmi... a vlastne všetko kde je kapusta :-) Veranda bude suuuper. Pozdravujem u nas zatial neprší ale vraj by malo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mery dekuji,dest je vzy vitany zvlast tady u nas .Bez deste nic neroste ale jo plevel ten asi vodu nepotrebuje.

      Vymazat
  9. Elli, Ty jsi dnes byla pilná jako včelka! Dobroty se zelí mám ráda taky a báječně vypadají i housky s chlebem. Tady dnes chladno a leje, ale to zas v Irsku není až tak nenormální. Veranda bude mít nádherný strop, jste koukám šikovní oba dva! Mávám do dálky M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo dekuji,mas pravdu ze tam u vas hodne prsi a proto to tam mate tak krasne zelene.Pozdrav leti od nas k vam.

      Vymazat
  10. vy jste tam pracovití a šikovní! Smekám a obdivuji. Máte to doma moc hezké, tak ať se práce daří a počasí přeje.

    OdpovědětVymazat
  11. chtěla jsem napsat, že jste TAK pracovití...ale "tam" tam taky vlastně patří. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko dekuji,v rybnicich je voda a tak jsme spokojeni.

      Vymazat
  12. Ten chlebík s houskama vypadá skvěle. Coleslaw mám také moc ráda, ale přiznám se, že ho vždycky kupuji :( dej vědět, jak dopadne kysané zelí, protože na to mám také občas chuť, ale zase nevím, jestli bych k tomu chtěla dělat i ty knedlíky:) užívejte podzimu, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano dekuji,Coleslaw jsme take kupovali hotove ale posledni dobou to vubec neni dobre ,nejlepsi si udelat doma.Zeli s knedlikem je asi nejlepsi ale my ho mame radi i s bramborem.Doufam ze to dopadne dobre a ne na kompostu ,dam vedet.

      Vymazat
  13. Sen se ti splnil, zasklená terasa je krásná a účelná zároveň, i když vy asi kytičky na zimu moc uklízet nemusíte, zima není tak mrazivá jako u nás, i když letošní byla jako ta Australská (mírná) ?
    Váš životní styl, je podobný našemu v minulosti, práce, co je zábavou a láskou zároveň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anicko dekuji,pres zimu tam budu mit citron a jeste par kvetin ale veranda se osvedcila jako vyborny sklennik na sazenicky nez pujdou ven.

      Vymazat
    2. Také mám spoustu již připravených sazenic, skleníkem, mimo jiné i topíme v domě, jak vysvitne sluníčko topí jako zběsilý a tak tam všechno roste, jako v Austrálii. Hezkou neděli Elli.......

      Vymazat
  14. Elli, občas mám taky takový den, kdy jsem pořád v kuchyni...dělám to ráda.
    Verandu máte parádní, tam se bude odpočívat!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno dekuji,kdyz se neda byt venku tak jsem rada v kuchyni ale jen vyleze slunicko tak me to doma nebavi.

      Vymazat
  15. Veranda vypadá skvěle a jídlo bych si dala:-)) Jen kdyby mi ho někdo přichystal. I to nádobí bych klidně umyla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie kdyby jsi nebyla tak daleko tak bych ti ho prichystala a ani by jsi nemusela myt nadobi.

      Vymazat
  16. Aj ja sa pridávam k obdivovateľkám toho, koľko si toho postíhala. Vieš, čo by ma najviac zaujímalo? Ešte som nepočula o tom, že sa dá mraziť kapustový (zelní) šalát. Ako to vyzerá po rozmrazení? Kedysi som sa pokúšala takýto šalát konzervovať, ale som to prestala robiť, lebo mi vždy tak stmavol, že to nevyzeralo moc gustiózne. Vidím, že do rodiny, kde sa pravdepodobne dosť veľa varí, nedorazila ešte umývačka na riad. Ani ja ju nemám, hoci sa u nás tiež dosť varilo (teraz už menej, lebo som sama doma). Rokmi som odpozorovala, že umývačky na riad sú hlavne v domácnostiach, kde sa skoro vôbec nevarí. Sama takých domácností poznám niekoľko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo dekuji,salat jsem nikdy nemrazyla ale priste ho trochu dam do mrazaku a uvidim.Kdyz jsme davaly novou kuchyn tak jsme se rozhodovaly jestli si mycku dat a potom jsme se rozhodly ze ji vlastne nepotrebujem.Nekdy toho nadobi je hodne ale vzdyt mame ruce a je to hned hotove.

      Vymazat
  17. Tedy, to pečivo vypadá skvěle - dala bych si! ;) A veranda je krásná už teď... :) U nás dneska svítilo sluníčko, ale v příštích dnech se má hodně ochladit a možná to bude taky s i deštěm...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JiHei dekuji,snad vam i zaprsi priroda to urcite bude potrebovat ,hlavne at neni moc velka zima.

      Vymazat
    2. Ahojky Elli - tak už nám prší, dokonce někde i poletuje sníh a na některých místech i padaly kroupy :-I Prostě aprílové počasí - od čtvrtka už by zase mělo být tepleji. Snad ;) :)

      Vymazat
  18. Your lunch looks delicious and your porch is coming along very nicely!

    OdpovědětVymazat
  19. ...tolik práce...to je radost se podívat...znám ten krásný pocit večer plný únavy...a o tom to tady na tom světě je ... krásné dny....Věrka

    OdpovědětVymazat
  20. Hezký pocit, spousta práce za vámi :) Ten strop na verandě je luxusní, máš šikovného muže. A co deka? Co bude další až skončíš? S tou myčkou máte pravdu. Dokud byly doma děti i rodiče a plno vaření, tak jsem to zvládla bez ní a teď pro dva to nemá cenu, už ji nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi dekuji,deka se blizi ke konci uz jen par ctverecku a obrubu a bude hotovo. v planu je nova vesta pro Vaska.

      Vymazat
  21. Deštivé počasí jste využili moc dobře, Elli, ty jsi vařila a pekla a manžel zveleboval verandu. Vypadá už teď krásně, to bude prima posezení! Máš skvěle upečený chleba a housky, jen se na to sliny sbíhají! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko dekuji a dekuji za vsechny komentare ktere jsi my zanechala.

      Vymazat
  22. Ella, your cabbage all looks delicious. I love cabbage slaw and make it alot during the summer. The ceiling in the porch certainly is beautiful. You will have a great summer sitting under that beautiful ceiling..Happy Wednesday..Judy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Judy thank you, I hope we will find the time to sit down and enjoy it.

      Vymazat
  23. Fukčarinka - Eliško u nás také prší. Vaříme asi stejně co se týká množství, máme u nás vnuky s dcerou. Dcera čeká na byt, je jich plno "ALE" buď jsou sousedi do černa, nebo byt v přízemí, ve špatné lokalitě, drahý a nezrekonstruovaný. Nyní má v dohledu co by vyhovoval, "ALE" není zrekonstruovaný. Takže peču, smažím, vařím a je nám fajn!!! Do toho ještě malý Ondrášek a je to ještě více fajn!!! Nenaříkám, ne, ne, ale těším se až pojedu opět na dámskou jízdu, snad brzo. Také u nás prší, bylo třeba, zasadili jsme na zahradě ovocné stromky, aspoň nemusíme zalévat. Eli tu deku budeš mít barevně k tomu koberci na verandě viď?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti tak mate byt k prasknuti ale jak te znam tak to zvladnes a u tebe vsem urcite chutna.Drzim palce aby dceri ten byt vysel a vy budete mit zase sve soukromi.O damske jizde ani nemluvim ,to si to zase uzijes.Ted kdyz jsi se zminila o te dece na veranda tak tam by to s tim kobercem opravdu ladilo.

      Vymazat
  24. :-))) u nás také torttilas jsou záchranou,když se mi nedostává elánu...nevím,jak slušně říct, že se mi nechce:-))) vařit...no, zkrátka také je máme v oblibě a před chvíli mi muž hlásil, že se déšť žene i k nám.Mějte se hezky! K

    OdpovědětVymazat
  25. Milá Eliško, k té mé tvorbě chci říci, že není problém Ti je poslat poštou pečlivě zabalené přes kus světa. Mohu Ti vytvořit klidně kolekci dle Tvého přání. Právě jsem dodělala nádherné utěrky s recepty. Ty budu vkládat tento týden. Jsou na nich české recepty, ale mohu je vytvořit i v angličtině. Jinak farmu s ovcemi budeme mít za pár let v horách, na samotě u lesa. Tak Tě předem zvu na tu naši farmu, budeš-li mít cestu kolem :-) Věrka

    OdpovědětVymazat
  26. Elli, měla jsi tedy pořádně nabytý den.
    Měj krásné a pohodové dníky.

    OdpovědětVymazat
  27. Hned mě honí mlsná, závidím rodince takovou dobrotu:)
    Jíst se musí, že:)
    Měj se krásně,
    Kája

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím tě, Ello a přeji krásné Velikonoce! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Elli, krásné Velikonoce. Věra♥

    OdpovědětVymazat
  30. Elli, prajem krasne prezitie Velkonocnycg sviatkov, aj ked tam je to asi trochu ine.
    Emily

    OdpovědětVymazat