3/08/2013

Vanoce v Cesku

Po hodne hodne letech jak uz víte jsme strávili vánoce v Cesku.Jaké to bylo ? Zajimave a vlastne nezvykle,když napadl sníh tak to bylo hezke ale rekli jsme si ze at jsou vánoce v zime nebo lete bez deti a vnoučat to není ono.Nejvetsi zmena pro nas byla to ze rano je dlouho tma a noc prijde az moc brzy, na tuto vec jsme nejak zapomely.Take jsme si odvykly ze se musime tolik oblekat ale mozna ze jsme to byly jenom my protoze nekteri lide podle nas na sobe nic nemely.Chte nechte musim se priznat ze vanoce v lete jsou pro nas mnohem prijemnejsi ale vime ze je to jenom zvyk.Take jsme navstivily blogerku Martu a jejiho manzela Pavla kteri se o nas jako vzdy krasne staraly i kdyz to byla kratka navsteva mame na ni krasne vzpominky.Vzali nas navstivit pana Vladimira ktery umí hezky malovat a tak jsme si u nej obednaly obrazek který si letos u nej vyzvednem,Marti to ma urcite pod kontrolou aby nezapomel.

Pan Vladimir take sbira ruzne veci a jeho male studio bylo plne zajimavich sbirek,dalo by se tam prohlizet cely den.Dalsi výlet byl [ a tady to musi doplnit Marti protoze jsem zapomela jak se to tam jmenuje ] do restaurace kde delaji bramboráky na padesát způsobu ,kazdy jsme mel jiny a vsem nam moc chutnalo.Hned vedle je starý dreveny kostelík ale dovnitř se nemohlo tak jsem to alespoň vyfotila pres kukátko mely to tam hezke.Jeste jednou děkujeme Martě a Pavlovi za jejich ochotu a pratelstvi.


 
Když jsme v Cesku a máme možnost zajít si na hokej tak si to nenecháme ujít,do Litvinova je jen kousek .V ten den Litvínov vyhrál.
 

 
Tak to je asi tak vse o nasi vanocni dovolene v Cesku.Uz je zase patek a tak vam vsem preji pekny slunecni vikend a také vam vsem dekuji za vase komentare k minulemu clanku.

 

26 komentářů:

  1. Souhlasím, že Vánoce bez dětí jsou takové příliš poklidné. Chybí tam to těšení a vykulená očka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brabi je to tak ,s detmi je to hlucne a radostne.Chybelo nam jejich stebetani u stolu.

      Vymazat
  2. Elli, ten zaber pres kukatko to je super! Nikdy by me nanapadlo, ze by z toho zaberu neco bylo :) Premyslim, ktera na te fotce jsi ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanki ja jsem v pravo a Vasek je v levo a mezi namy pan Vladimir ,Marta je pred nama.

      Vymazat
  3. Drahá Elli tak som veľmi rada že Ťa aspoň takto virtuálne spoznávam :-) Prvučičké Vianoce bez deti sme mali tento rok aj my a veru boli posmutnejšie ako doteraz, neda s a nič robiť vyleteli z hniezda. Fotky krásne. Prajem krásny deň a pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
  4. Eliško, jsem ráda, že už je u vás vše, jak má být...a vánoce s vnoučaty jsou tady zase cobydup....Je moc fajn,že sem tak často jezdíte,je vidět, že pro vás domov je tady i tam....hezký den Milada milky

    OdpovědětVymazat
  5. No vida, takže se dá na Vánoce v létě docela hezky zvyknout. Pro mě, by to ale byly svátky pokažené, mám na nich ráda právě tu zimu a dlouhé večery, kdy si doma rozsvěcíme svícny, arolampičky a ostatní vánoční světýlka. Pravdou ovšem je, že bez rodiny, dětí a přátel, Vánoce nejsou ono...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko ze zacatku to bylo divne ale po case si clovek zvykne.

      Vymazat
  6. Elli, tak to vypadá na super vzpomínky!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Kostelík je nádhernej. Na hokeji jsem byla naposledy tak před 20 lety s tátou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie urcite se jeste na hokej podivas ,pro nas je to vzdy velky zazitek.

      Vymazat
  8. Fukčarinka - milá Eliško ze zdroje jsem čerpala o kostelíku v Sedlišti, kde jsme byli společně s vámi - Kostel Všech svatých ve středu slezské obce Sedliště je jednou z nejvzácnějších dřevěných sakrálních památek v republice a to nejen množstvím zachovaných architektonických prvků z doby výstavby kostela, ale hlavně svou velikostí nemá mezi dřevěnými kostely na Těšínsku obdoby. Podobný, avšak menší kostel můžeme nalézt v Nerozimi nedaleko Těšína v dnes polské části Těšínska.
    Jak je vidno je to opravdu unikát, škoda, že bylo zavřeno. Máš ovšem i přes kukátko krásný snímek. Vladimíra opravdu pobízím a slibuje, že obraz bude. S vnoučaty je veselo, to my tak máme také, ovšem občas až moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti dekuji za informace ja jsem uplne zapomela kde jsme to byly(hlava jak cednik)Mozna az u vas budeme priste tak bude otevreny.Dekuji ze dohlizis na pana Vladimira.

      Vymazat
    2. Tak to jsi byla nedaleko..Český Těšín je kousek..:-D
      Daška

      Vymazat
  9. Elli, verim, ze jste meli krasnou dovolenou ale umim si to predstavit, ja se take vzdy uz tesim domu :) Jsem moc zvedava na obraz pana Vladimira, budu se tesit az nam ho po prevzeti predvedes! Mej se moc krasne, zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
  10. Thank you for sharing part of your trip with us :-)
    50 kinds of potatoe pancakes?!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko i should have sad fifty ways of serving potato pancakes.I had some with 4 different melted chess on top it was yummy.

      Vymazat
  11. inenaso, - Vánoce bez sněhu a v létě si zas my neumíme představit, takže je to asi jen zvyk. Ale když je pohoda a sejdou se všichni, kteří se mají rádi, je jedno, jestli je léto a nebo zima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. inenaso opravdu je to jenom zvyk,rodina je mnohem dulezitejsi nez pocasi.

      Vymazat
  12. Elli, v Česku sis užila pěknou zimní dovolenou, ale věřím ti, že vánoce bez vnoučat nebyly to pravé.
    Nezáleží na tom, jestli se slaví vánoce v zimě nebo v létě, hlavně když je pohoda.
    Posílám pozdrav a děkuji za komentáře u mě. Já mám teď problémy s počítačem, takže se někdy nemůžu připojit na internet nebo se nedostanu na některé blogy, čímž se omlouvám za absenci. Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Jistě jsi byla ve vzpomínkách doma, a nyní jsi zase tady u nás. Neumíme si představit vánoce beze sněhu a mrazivých krajek ale Ježíšek se narodil v tropech a málokdo to bere v úvahu? Děkuji ti Elli za zprostředkovanou Australskou, krásnou přírodu.

    OdpovědětVymazat
  14. Je v tom takové nostalgické milo a příjemno. Jsem hokejový fanda ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat